M-am gandit sa fac o salata de vinete, fara sa le coc pe aragaz sau in cuptor. Si a iesit o salata extraordinara.
Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
3-4 vinete tinere
1 ceapa
60 ml ulei
2 linguri ulei pentru calit
zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet)
sare
Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare.
Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute (vezi video), apoi se adauga aproximativ 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet apa si se inmoaie bine.
In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender.
Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.
Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie, etc.
Pofta buna.
Pozele tale sunt de-a dreptul apetisante, felicitari in primul rand pentru ele. In al doilea rand, suna foarte gustoasa reteta. O voi pune in practica 🙂
5 stele.Succes!
Multumesc, multumesc.
suntem alaturi de tine
PARE MULT MAI ALBA…BRAVO!!!!
Multumesc mult, Claudia.
Am respectat toate indicatiile. In primul rand timpul a depasit cu mult 35 minute, a durat mai mult de o ora si ceva. Pana am curatat vinetele, pana le-am taiat, pana am mai stat 15 minute sa lase apa, pana le-am inmuiat cu capac…..La inmuiere s-au innegrit. Au iesit negre si au gust de mancare de vinete, nicidecum de salata, nu se compara nimic cu o vanata coapta pe aragaz. Nu le-am aruncat ca ma gandesc ca poate reci se pot manca, nu ma gandesc sa semene cuo salata de vinete, ci sa fie cat de cat ceva mancabil, aseara calde erau execrabile la gust.
Eu am dat timpul meu, ca ma misc foarte repede. De unde sa stiu ca tu te misti mai incet. Poate ai uitat sa le stropesti cu zeama de lamaie. Cred ca s-au innegrit pentru ca le-ai curatat si taiat foarte incet, fara sa apuci sa le stropesti cu zeama de lamaie. Poate nici vinetele nu au fost bune, nu stiu ce sa iti mai zic. Mie mi-au iesit albe ca spuma, exact cum le vezi in poza.