Dragi prieteni, am primit o invitatie de nerefuzat. In ultimul timp, din cauza diferitelor probleme, am cam neglijat blogul, dar promit sa revin in forta. Gustos.ro si Philips invita 10 bloggeri culinari sa fie printre primele persoane din Romania care testeaza noul aparat de gatit Philips Multicooker (acesta va fi lansat oficial pe piata la final de octombrie). Cu Philips Multicooker poti gati usor o varietate larga de retete ca la mama acasa si pe placul celor dragi: aperitive apetisante, ciorbe, mancaruri scazute, friptura, legume sau deserturi savuroase – toate ies delicios de fiecare data, cu doar o apasare de buton.
Va dati seama ca nu puteam refuza invitatia. Mai greu a fost cu alegerea retetei ca la mama acasa. Am mai multe mancaruri preferate si toate sunt ca la mama acasa. Pana la urma m-am oprit la o mancare de fasole boabe cu ciolan. Acum am ales unul afumat, dar se poate face la fel de bun si cu ciolan crud. Am folosit fasole cu bob mare, preferata noastra. A iesit o minunatie, o sa vedeti.
500 g fasole (cu bob mare)
750-800 g ciolan afumat (merge si crud)
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei gras rosu
4-5 rosii
1 legatura marar si leustean
20 ml ulei
50 ml ketchup rosii si ardei rosii (reteta proprie)
sare, piper, paprika, cimbru, 1 foaie dafin, 1-2 lingurite zahar
Timp de preparare: 1 ora si 45 minute
Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.
Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.
Intre timp, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru, zaharul si adaugati totul in oala cu fasole.
Scoateti carnea pe o tava, indepartati oasele si portionati-o. Adaugati carnea si foaia de dafin peste mancare . Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.
Puneti pe farfurii si decorati cu frunze de leustean. Pofta buna. Ma veti pomeni. 🙂
Dragii mei, va marturisesc ca abia astept sa Descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu Philips Multicooker pe Gustos.ro. Asa-i ca vreti si voi sa testati Philips Multicooker? Daca nu stiti unde, va arat eu: gustos.ro/philips-multicooker
Si mie tot boabele de fasole mari si albe imi plac. Arata bine, Doina. Mi-ai facut pofta. :)))
Intr-adevar o mancare traditionala romaneasca ca la mama acasa !
Zau ca mi-ai facut pofta….dar noroc ca azi am si eu fasole. Frecata e drept….
Va tzuc cu drag pe amandoi !
Nu stiu de ce si pentru asta merit trasa de urechi,dar este pentru prima data cand intru la tine pe blog;mi-e rusine s-o spun dar eu sunt sincera!!promit ca voi fi prezenta dar pentru asta trebuie sa-mi trec blogul tau in lista mea pe blog pentru ca am ramas incantata ce am gasit aici!!Doinita,va doresc multa sanatate tie lui Nicu dar si intregii familii;va imbratisez cu drag!!
La multi ani frumoasa doamna! Sa-ti dea DD sanatate multa ca multe probleme ai tu de rezolvat. Te sarut si te imbratisez si astept cu nerabdare o alta intalnire cu familia Varga.
Draga Doina fasolea cu ciolan e preferata mea,arata suuuper si e foarte aspectuoasa imi place si aroma leusteanului eu pun si o crenguta de cimbru si o scot dupa ce da un clocot,felicitari draga mea.
LA MULTI ANI!
FELICITARI Doina pentru aparatul ce l-ai castigat ! Sa-l folosesti sanatoasa !!!Bravo !
Multumesc mult, Sidy. Felicitari si tie, pupici dulci.
f buna bv bv bv bv bv bv