15
Oct
09

Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

M-am gandit sa fac o salata de vinete, fara sa le coc pe aragaz sau in cuptor. Si a iesit o salata extraordinara.

DSCF9549 Timp de preparare:DSCF9486
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3-4 vinete tinere
1 ceapa
60 ml ulei
2 linguri ulei pentru calit
zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet)
sare

Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare.

DSCF9488DSCF9490

Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute (vezi video), apoi se adauga aproximativ 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet apa si se inmoaie bine.

DSCF9492DSCF9495

In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender.

DSCF9521DSCF9523

Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.

DSCF9548Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie, etc.
Pofta buna.


8 Responses to “Salata de vinete fara coacere (idee Doina)”


  1. Octombrie 15, 2009 la 17:35

    Pozele tale sunt de-a dreptul apetisante, felicitari in primul rand pentru ele. In al doilea rand, suna foarte gustoasa reteta. O voi pune in practica🙂

  2. 2 flori de piatra
    Octombrie 22, 2009 la 10:31

    5 stele.Succes!

  3. 3 Doina
    Octombrie 22, 2009 la 11:41

    Multumesc, multumesc.

  4. 5 CLAUDYA
    Noiembrie 15, 2009 la 15:01

    PARE MULT MAI ALBA…BRAVO!!!!

  5. 7 Anca
    Iulie 18, 2013 la 08:40

    Am respectat toate indicatiile. In primul rand timpul a depasit cu mult 35 minute, a durat mai mult de o ora si ceva. Pana am curatat vinetele, pana le-am taiat, pana am mai stat 15 minute sa lase apa, pana le-am inmuiat cu capac…..La inmuiere s-au innegrit. Au iesit negre si au gust de mancare de vinete, nicidecum de salata, nu se compara nimic cu o vanata coapta pe aragaz. Nu le-am aruncat ca ma gandesc ca poate reci se pot manca, nu ma gandesc sa semene cuo salata de vinete, ci sa fie cat de cat ceva mancabil, aseara calde erau execrabile la gust.

    • 8 Doina
      Iulie 25, 2013 la 18:12

      Eu am dat timpul meu, ca ma misc foarte repede. De unde sa stiu ca tu te misti mai incet. Poate ai uitat sa le stropesti cu zeama de lamaie. Cred ca s-au innegrit pentru ca le-ai curatat si taiat foarte incet, fara sa apuci sa le stropesti cu zeama de lamaie. Poate nici vinetele nu au fost bune, nu stiu ce sa iti mai zic. Mie mi-au iesit albe ca spuma, exact cum le vezi in poza.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Octombrie 2009
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: