01
Oct
09

Ciorba de burta picanta cu usturoi


DSCF8407

Timp de preparare:DSCF8344
2 ore si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1,2 – 1,5 kg burta de vita
1 os de vita cu carne si maduva
2 morcovi
1 ceapa mai mare
1 pastarnac
1 ardei gras
1 ardei peperoni
2 rosii
50 g telinaDSCF6514
4-5 catei de usturoi
cateva frunze de telina cu codite
1 legatura leustean
2 litri bors
4-5 lingurite bicarbonat
50 ml otet
zeama de la 1 lamaie
2 cuburi/lingurite concentrat vita
1 galbenus
2-3 linguri smantana
sare, piper, chili, cimbru, 2 lingurite zahar

Mod de preparare:
Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma o spuma abundenta care o albeste, o curata si scoate mirosul. Se spala bine si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in 5 litri de apa rece cu putina sare, aproximativ 1 ora la foc mic. Se ia spuma.
Intre timp se curata legumele si se pun la fiert intregi peste burta impreuna cu frunzele de telina taiate bucati. Dupa inca 30 minute stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Strecurati zeama si apoi tocati marunt legumele, iar burta o taiati fideluta foarte subtire.

DSCF6519DSCF6524

DSCF6527Adaugati legumele si burta peste zeama strecurata si puneti din nou la fiert la foc mic inca 30 minute.

Separat puneti la fiert borsul sa dea 2-3 clocote si adaugati-l peste ciorba impreuna cu concentratul. Dregeti gustul de sare, piper, zahar, chili, cimbru, peperoni felii si leustean tocat. Curatati si zdrobiti cateii de usturoi si puneti-i in ciorba.

In supiera amestecati smantana cu galbenusul, zeama de lamaie, pana se omogenizeaza bine, apoi puneti ciorba.

Garnisiti cu frunzulite de leustean. Cine doreste o mai poate condimenta cu usturoi, piper, ardei iute iute si smantana.

DSCF8402DSCF8412

Pofta buna.

DSCF8405


4 Responses to “Ciorba de burta picanta cu usturoi”


  1. August 2, 2012 la 23:01

    super colectie de supe ciorbe…
    pt. idei/sursa de inspiratie se mai poate folosi si meniurile acestor restaurante:
    http://www.netpizza.ro/supe_ciorbe
    mancare traditionala
    etc…

  2. Decembrie 3, 2013 la 13:42

    foarte buna, mai ales daca e si picanta o mananc cu si mai mare pofta, imi place cum a iesit si abia astept sa gust 😉


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,964,019 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Octombrie 2009
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: