06
Ian
15

Baba ghanoush romanesc

Baba ghanoush este un fel de mâncare levantin de vinete fierte, amestecat cu ceapa, rosii, ulei de măsline și diverse condimente. Termenul in arabă înseamnă „papa răsfățat” sau „tata sfios” Aceasta este, de asemenea, o mancare indiana.

Metoda de preparare arabă pentru vinete este să fie coapte sau fripte, astfel încât pulpa este moale. Acest fel de mancare este popular în Levant (zona care acoperă Israel, Iordania, Liban, Palestina și Siria), precum și Armenia.

Am incercat si o varianta romaneasca. A iesit mai buna decat toate celelalte, sa ma credeti pe cuvant. Va recomand sa o incercati.🙂

Timp de preparare:
1 ora 10 minute

Aveti nevoie de:
2 vinete potrivite
2 dovlecei tineri
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
4 felii branza topita (cascaval)
1 ardei kapia
2 rosii
1 morcov
1 pastarnac
1 felie telina (50 g)
3 oua
1 mana de frunze spanac (untisor)
2 linguri ketchup
6 linguri ulei de masline, 10 ml ulei
1 legatura patrunjel + marar
100 g soia granulata
sare, piper, alte condimente (dupa gust)

Mod de preparare: Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei, cate 1-2 minute pe fiecare parte. In alta tigaie caliti in ulei celelalte legume tocate. Dupa 5 minute adaugati ketchup, sare, piper si verdeata tocata.

Puneti soia la inmuiat in apa clocotita 10 minute, stoarceti-o si mixati-o intr-un blender. Intr-un vas rotund de sticla termorezistenta (sau craticioara) asezati radial feliile de vinete calite formand coronita.

Amestecati legumele calite cu soia macinata, ouale, verdeata tocata si condimente. Asezati umplutura in mijlocul coronitei si acoperiti cu capetele feliilor de vinete si cu dovleceii caliti.

Dati vasul la cuptor (eu am folosit cuptor cu halogen Oven) pentru 20 minute, apoi asezati deasupra feliile de branza topita, rosia taiata felii subtiri, decorati cu verdeata si dati din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.

Scoateti-o din cuptor, lasati sa se racoreasca, asezati-o pe un platou si taiati felii radiale ca la tort. Pofta buna.

Puteti folosi in loc de soia 200 g carne tocata (pasare, porc, amestec) sau ciuperci.


0 Responses to “Baba ghanoush romanesc”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2015
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: