Mancare sanatoasa, gatita natur, care se potriveste oricarui regim, chiar si de slabire. Am profitat de camara mea bine dichisita cu de toate, am ales un borcan de fasole verde si m-am pus pe treaba.
Mi-a luat cam 40 de minute si am folosit urmatoarele:
- 1 piept de pui dezosat, fara piele
- 1 borcan de 800 g fasole verde (sau 500 g fasole verde congelata)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel verde (congelat)
- 1 cub baza pentru mancaruri de legume
- 200 ml suc de rosii (sau 2 linguri de ketchup)
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare, piper dupa gust
Curatati ceapa si morcovul, spalati-le, apoi tocati ceapa solzisori si feliati morcovul. Puneti-le la calit in ulei, intr-o craticioara si dupa cateva minute adaugati pieptul de pui taiat transversal in fasii subtiri, de 6-8 mm grosime. Aveti grija sa nu se prajeasca legumele iar carnea sa fie doar putin albicioasa.
Adaugati fasolea verde scursa de zeama, putina verdeata tocata, cubul de concentrat, bulionul (ketchup) si apa fierbinte cat sa acopere totul cu ~2 cm. Lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute.
Dupa ce carnea si fasolea au fiert si scade bine sosul, dregeti gustul de piper si sare, daca mai trebuie, si presarati cu verdeata tocata. Tocmai ati terminat treaba la bucatarie. Asezati pe farfurii carne, fasolica, cate o felie-doua de morcovi si decorati cu patrunjel verde. Pofta buna.
Bineinteles..cu 2 minute inainte de a opri focul! 🙂