Nu am mai scris demult …
Am fost invitati la un restaurant cu o ocazie speciala si ne-am simtit foarte bine. 🙂 Ne-au atras atentia clatitele cu pui, ciuperci si smantana, pe care le serveau pane. M-am gandit sa incerc si eu si au iesit mult mai bune. 🙂
Am preparat clatitele, ca deobicei, iar pentru umplutura am folosit:
- 200 g piept de pui, tocat cu satarul
- o legatura ceapa verde, maruntita
- o cutie de 400 g ciuperci, tocate marunt
- sare, piper, 2 linguri de ulei
Am pus uleiul in tigaie, ceapa verde, pieptul de pui si ciupercile. Am calit si am condimentat (am pus si cateva bucatele de ardei iute).
Am umplut clatitele cu cate o lingura de compozitie si le-am asezat intr-o tava mai inaltuta, putin unsa, am ras deasupra cascaval si le-am stropit cu cateva linguri de lapte, am acoperit cu folie alimentara, dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, pentru 30-35 minute.
Pana s-au odihnit clatitele in cuptor si s-au rumenit frumos, am preparat sosul. Am folosit:
- 300 ml lapte
- unt cat o nuca
- 3 linguri faina
- 3 linguri smantana
Am preparat un sos Bechamel, in care am adaugat smantana, condimente si putina verdeata tocata (marar sau patrunjel, dupa preferinta).
Am servit clatitele calde, cu sosul de smantana. Si cateva felii de ardei iute, noua ne place. 🙂
Daca va raman clatite, puteti sa preparati un deliciu special: clatite pane. Mie imi „raman” intentionat. 🙂
Le tai in doua, le dau prin ou cu faina si prin pesmet, apoi le prajesc la foc mic, sa nu se arda si sa patrunda bine caldura in ele. Sunt atat de bune ca iti vine sa le mananci numai asa, cu tot cu farfurie. 🙂
Pofta buna. Hai la clatite.
0 Răspunsuri to “Clatite cu piept de pui, ciuperci si sos de smantana”