Ingrediente:
8-10 aripioare de pui
1/2 telina (350-400 g)
1 mar
1 morcov
3-4 peperoni
5 linguri ulei (de masline)
cateva fire de patrunjel
1 ceapa mica
1 capatana usturoi
1 lingurita boia dulce si iute
2 foi de dafin
1 lingurita miere
50 ml vin rosu
piper, cimbru, chili, curry, sare
Mod de preparare: Spalati aripioarele, zvantati-le cu hartie absorbanta si condimentati-le cu un baitz preparat din: miere, o lingura ulei, 2 catei de usturoi zdrobiti, boia, curry, chili, piper si putina sare. Lasati-le cel putin 10-15 minute, apoi puneti-le intr-o tava sau intr-un vas de sticla termorezistenta cu tot cu baitzul, adaugati restul de ulei, cateii de usturoi taiati felii, frunzele de dafin, felii de ceapa si morcov, felii de mar si si bastonase de telina. Adaugati 1 litru de apa, frunzulite de patrunjel si peperoni taiati in bucati mai mari. Pudrati deasupra cu boia, cimbru si chili.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, 30 minute. Stropiti din cand aripioarele cu sosul din vas, adaugati vinul, dati focul la mediu si mai lasati 15 minute, sa se rumeneasca frumos.
Asezati pe farfurii cate 2-3 aripioare, peperoni, usturoi si legume din tava, decorati cu sos din tava si frunzulite de patrunjel.
Se pot servi ca atare, cu diferite garnituri sau salate. Pofta buna.
Doina,ma termini,nu am mincat nimic si dintr-o data aripile astea ma termina si ele!Azi eu fac ficat la gratar si ceva garnitura,dar mai bune ar fi aripioarele tale si sint si servite deja!Uf.
Un premiu te asteapta la mine!te rog…
Doinita, am avut o matusa(Dumnezeu s-o odihneasca) care gatea nemaiomenit. Din orice facea ceva foarte bun si aratos. Cand vin pe blogul tau, mereu te compar cu ea.
Foarte aratoase aripioarele tale!
Este suficient timpul de 10-15 minute pentru scufundarea în baiţ a aripioarelor?
Daca ai timp si nu te grabesti, e intr-adevar mai bine sa le lasi mai mult. Dar pentru ca le faci la cuptor, unde pui si baiţul, este suficient sa le lasi 10-15 minute.
Am citit undeva despre un baiţ în care poţi băga orice carne. Era făcut din iaurt de casă, sau lapte prins, suc de citrice, mărar verde tocat şi chili sau harissa. Nu ştiu de ce, dar încă nu l-am încercat până acum, dar o să-l încerc şi o să vă spun şi vouă cum mi s-a părut.
Buna!
Mi-am schimbat domeniu din http://thepaulyk.toateblogurile.ro in http://www.paulyk.ro/
As dori daca se poate sa ma schimbi in Blogroll si acel blog sa il stergi!
Nume: Paulyk Blog
Link: http://www.paulyk.ro/
Merci,
Paulyk
S-a rezolvat. Cu placere.
Buna ziua,
Ai un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
http://reteteculinare.me
Mersi pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,
O zi buna!
Claudia Morar
Da Claudia. Chiar ma bucur. Am vizitat blogul tau si imi place.
Am o rugaminte: la blogroll am deja 3 bloguri cu acelasi titlu. Retete culinare. Mi-ar placea daca mi-ai da un titlu pentru blogul tau care sa il diferentieze de celelalte. Pentru ca, daca scriu doar „Retete culinare” un vizitator ar putea sa ajunga in alta parte, nu la blogul tau.
Te-am adaugat Claudia Morar – Retete culinare. Daca vrei sa schimb numele blogului, sa imi dai de stire.
Cu drag,
Doina