10
Feb
10

Salau cu fructe la cuptor

Timp de preparare:
40 minute

Ingrediente:
4 pesti de 300-400 g fiecare
1 mar
1 portocala
1 lamaie
1 capatana usturoi
1 sfert de ardei gras rosu
3-4 peperoni
6 foi de dafin
2-3 lingurite ketchup
4 linguri ulei de masline
frunze de telina si patrunjel
boia, cimbru
sare, piper

Mod de preparare:
Se curata pestii de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, inclusiv pe dinauntru.

Puneti pestii astfel pregatiti intr-o tava mai inaltuta, adaugati uleiul, ketchup, zeama de la portocala, marul feliat, jumatate din usturoi taiat felii subtiri, foile de dafin si 1/2 de lamaie taiata felii pe care le

introduceti putin sub opercul (osul care acopera branhiile). Adaugati un litru de apa, peperoni taiati bucati si cateva frunze de telina si patrunjel.

Pudrati cu putin piper, cimbru si boia si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu 15 minute, apoi inca 15 minute la foc mic. Udati din cand in cand pestii cu zeama din tava.

Scoateti tava si lasati-i sa se racoreasca putin. Puneti-i pe un platou, impreuna cu fructe si zeama din tava, decorati cu fasiute de ardei rosu, peperoni si usturoi din tava.

Se servesc cu garnitura de cartofi natur, mujdei de usturoi si cate o bucata de lamaie.

O mancare usoara si simplu de preparat. Pofta buna.


6 Responses to “Salau cu fructe la cuptor”


  1. Februarie 10, 2010 la 20:42

    superrrrrr !!!!!!!!!! asa salai vargati eu nu stiu despre ei.unde i-ai pescuit?

  2. Februarie 11, 2010 la 10:30

    Eu tot insist să văd dacă putem descoperi împreună nişte reţete de condimente naturale; să le facem noi în casă, adică! Să nu mai folosim din cele cu aditivi alimentari care sunt în comerţ.
    De exemplu, la peşte, eu aş folosi izmă uscată şi coajă de lămâie uscată, tocate. Ce părere aveţi?

    • 4 Doina
      Februarie 11, 2010 la 10:41

      Eu folosesc foarte multe condimente preparate in casa: boiaua dulce si iute, cimbru uscat din gradina, menta, mix de ardei iuti, usturoi uscat mixat cu piper.
      Lamaile si portocale sunt stropite cu ceara si coloranti si cand faci coaja uscata trebuie sa le speli bine inainte cu un burete aspru. Ne mai gandim si la altele, ai dreptate.

  3. Februarie 11, 2010 la 14:37

    coaja uscata de lamaie si portocala isi mentine aroma ? asta n-am incercat inca.eu incerc sa folosesc doar condimente fara aditivi.

  4. Februarie 12, 2010 la 12:02

    Eu mă gândesc să curăţ câteva lămâi, vreo două-trei, la fel portocale şi grapefruituri. N-o să le rad coaja, ci am s-o curăţ şi-am s-o tai în cubuleţe şi-am să-ncerc s-o deshidratez dar fără s-o grăbesc, respectiv fără s-o pun la uscat pe calorifer. O să las coaja citricelor să se usuce în voie. Sper să nu mucegăiască.
    După aia o să-ncerc s-o combin cu mentă uscată, cu busuioc şi harissa. Să vedem dacă e bună pentru peşte.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,903 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: