11
Feb
10

Aripioare picante la cuptor

Timp de preparare:
1 ora

Ingrediente:
8-10 aripioare de pui
1/2 telina (350-400 g)
1 mar
1 morcov
3-4 peperoni
5 linguri ulei (de masline)
cateva fire de patrunjel
1 ceapa mica
1 capatana usturoi
1 lingurita boia dulce si iute
2 foi de dafin
1 lingurita miere
50 ml vin rosu
piper, cimbru, chili, curry,  sare

Mod de preparare: Spalati aripioarele, zvantati-le cu hartie absorbanta si condimentati-le cu un baitz preparat din: miere, o lingura ulei,  2 catei de usturoi zdrobiti,  boia, curry, chili, piper si putina sare. Lasati-le cel putin 10-15 minute, apoi puneti-le intr-o tava sau intr-un vas de sticla termorezistenta cu tot cu baitzul, adaugati restul de ulei, cateii de usturoi taiati felii, frunzele de dafin, felii de ceapa si morcov, felii de mar si si bastonase de telina. Adaugati 1 litru de apa,  frunzulite de patrunjel si peperoni taiati in bucati mai mari. Pudrati deasupra cu boia, cimbru si chili.

Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, 30 minute. Stropiti din cand aripioarele cu sosul din vas, adaugati vinul, dati focul la mediu si mai lasati 15 minute, sa se rumeneasca frumos.

Asezati pe farfurii cate 2-3 aripioare, peperoni, usturoi si legume din tava, decorati cu sos din tava si frunzulite de patrunjel.

Se pot servi ca atare, cu diferite garnituri sau salate. Pofta buna.


10 Responses to “Aripioare picante la cuptor”


  1. Februarie 11, 2010 la 12:10

    Doina,ma termini,nu am mincat nimic si dintr-o data aripile astea ma termina si ele!Azi eu fac ficat la gratar si ceva garnitura,dar mai bune ar fi aripioarele tale si sint si servite deja!Uf.
    Un premiu te asteapta la mine!te rog…

  2. 2 mariana scarlat
    Februarie 11, 2010 la 15:56

    Doinita, am avut o matusa(Dumnezeu s-o odihneasca) care gatea nemaiomenit. Din orice facea ceva foarte bun si aratos. Cand vin pe blogul tau, mereu te compar cu ea.
    Foarte aratoase aripioarele tale!

  3. Februarie 12, 2010 la 11:56

    Este suficient timpul de 10-15 minute pentru scufundarea în baiţ a aripioarelor?

    • 4 Doina
      Februarie 12, 2010 la 12:27

      Daca ai timp si nu te grabesti, e intr-adevar mai bine sa le lasi mai mult. Dar pentru ca le faci la cuptor, unde pui si baiţul, este suficient sa le lasi 10-15 minute.

  4. Februarie 12, 2010 la 14:16

    Am citit undeva despre un baiţ în care poţi băga orice carne. Era făcut din iaurt de casă, sau lapte prins, suc de citrice, mărar verde tocat şi chili sau harissa. Nu ştiu de ce, dar încă nu l-am încercat până acum, dar o să-l încerc şi o să vă spun şi vouă cum mi s-a părut.

  5. Februarie 13, 2010 la 11:45

    Buna!
    Mi-am schimbat domeniu din http://thepaulyk.toateblogurile.ro in http://www.paulyk.ro/
    As dori daca se poate sa ma schimbi in Blogroll si acel blog sa il stergi!
    Nume: Paulyk Blog
    Link: http://www.paulyk.ro/

    Merci,
    Paulyk

  6. Februarie 14, 2010 la 12:09

    Buna ziua,

    Ai un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
    http://reteteculinare.me

    Mersi pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,

    O zi buna!
    Claudia Morar

    • 9 Doina
      Februarie 14, 2010 la 19:20

      Da Claudia. Chiar ma bucur. Am vizitat blogul tau si imi place.
      Am o rugaminte: la blogroll am deja 3 bloguri cu acelasi titlu. Retete culinare. Mi-ar placea daca mi-ai da un titlu pentru blogul tau care sa il diferentieze de celelalte. Pentru ca, daca scriu doar „Retete culinare” un vizitator ar putea sa ajunga in alta parte, nu la blogul tau.

      • 10 Doina
        Februarie 15, 2010 la 11:13

        Te-am adaugat Claudia Morar – Retete culinare. Daca vrei sa schimb numele blogului, sa imi dai de stire.
        Cu drag,
        Doina


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,960,005 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.200 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: