Timp de preparare:
2 ore 15 minute
Ingrediente:
500-600 g inima de porc (2 inimi)
1 morcov
3 cepe
1 ardei gras rosu
1 capatana de usturoi
1 lingura mustar
4-5 foi de dafin
300 g bulion
1 mana de marar in otet
1 lingurita zahar
1/2 lingurita cimbru
1 lingurita boia dulce
1 praf boia iute
4 linguri ulei
sare, piper
pentru piure:
600-700 g cartofi albi
150 ml lapte clocotit
unt cat o nuca
sare
Mod de preparare: Taiati inimile in doua si spalati bine toate cheagurile de sange. Indepartati cu un cutit bine ascutit partile ingrosate, albe apoi feliati inima foarte subtire. Curatati si feliati foarte subtire cepele taiate in doua si puneti-le la calit in ulei, intr-o cratita, la foc mic. Dupa 4-5 minute adaugati feliile de inima toate deodata si amestecati.
Curatati si taiati morcuvul, nu prea marunt, curatati si feliati usturoiul, taiati ardeiul gras in doua, apoi fasiute foarte subtiri. Adaugati totul in oala cu mancare, foile de dafin, condimentati cu boia, cimbru, sare si piper, adaugati bulionul, un litru de apa clocotita, mustarul, zaharul si mararul tocat. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac o ora si jumatate, pana se inmoaie foarte bine carnea.
Cu aproximativ 30 de minute inainte de a fi gata mancarea, curatati, spalati, taiati cartofii si puneti-i la fiert intr-un litru apa. Dupa 25 de minute scurgeti apa intr-un alt vas, adaugati peste cartofi laptele clocotit cu putina sare, untul si mixati piureul. Daca este nevoie, puteti sa adaugati putina zeama in care au fiert cartofii, depinde de consistenta dorita.
Dregeti gustul mancarii, dupa preferinta, mai sarat, mai dulceag, mai acrisor sau mai iute. Asezati pe farfurii cartofi piure, inima si sos. Puteti face cu lingura cateva adancituri in piure in care sa adaugati sos.
Aceasta mancare merge foarte bine cu o salata de sfecla rosie sau varza rosie si la urma un pahar de vin rosu sec sau demisec. Pofta buna.
Doiniţa, ce bine arată mâncărica ta!
Cred că e foarte gustoasă!
arata grozav.noi inima nu mancam,dar cu ficat as face reteta asta.
Grozava reteta … eu azi am avut de ales intre inima de porc si cotlete de porc , am ales cotletele dar data viitoare voi folosi si inimile , mmmmmmm , minunat , un gust desavarsit
Este foarte bună aceasta reteta… . O recomand cu încredere.