04
Feb
10

Inima in sos vanatoresc si cartofi piure

Timp de preparare:
2 ore 15 minute

Ingrediente:
500-600 g inima de porc (2 inimi)
1 morcov
3 cepe
1 ardei gras rosu
1 capatana de usturoi
1 lingura mustar
4-5 foi de dafin
300 g bulion
1 mana de marar in otet
1 lingurita zahar
1/2 lingurita cimbru
1 lingurita boia dulce
1 praf boia iute
4 linguri ulei
sare, piper
pentru piure:
600-700 g cartofi albi
150 ml lapte clocotit
unt cat o nuca
sare

Mod de preparare: Taiati inimile in doua si spalati bine toate cheagurile de sange. Indepartati cu un cutit bine ascutit partile ingrosate, albe apoi feliati inima foarte subtire. Curatati si feliati foarte subtire cepele taiate in doua si puneti-le la calit in ulei, intr-o cratita, la foc mic. Dupa 4-5 minute adaugati feliile de inima toate deodata si amestecati.

Curatati si taiati morcuvul, nu prea marunt, curatati si feliati usturoiul, taiati ardeiul gras in doua, apoi fasiute foarte subtiri.  Adaugati totul in oala cu mancare, foile de dafin, condimentati cu boia, cimbru, sare si piper, adaugati bulionul, un litru de apa clocotita, mustarul, zaharul si mararul tocat. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac o ora si jumatate, pana se inmoaie foarte bine carnea.

Cu aproximativ 30 de minute inainte de a fi gata mancarea, curatati, spalati, taiati cartofii si puneti-i la fiert intr-un litru apa. Dupa 25 de minute scurgeti apa intr-un alt vas, adaugati peste cartofi laptele clocotit cu putina sare, untul si mixati piureul. Daca este nevoie, puteti sa adaugati putina zeama in care au fiert cartofii, depinde de consistenta dorita.

Dregeti gustul mancarii, dupa preferinta, mai sarat, mai dulceag, mai acrisor sau mai iute. Asezati pe farfurii cartofi piure, inima si sos. Puteti face cu lingura cateva adancituri in piure in care sa adaugati sos.

Aceasta mancare merge foarte bine cu o salata de sfecla rosie sau varza rosie si la urma un pahar de vin rosu sec sau demisec. Pofta buna.


5 Responses to “Inima in sos vanatoresc si cartofi piure”


  1. 1 mariana scarlat
    Februarie 4, 2010 la 23:57

    Doiniţa, ce bine arată mâncărica ta!
    Cred că e foarte gustoasă!

  2. Februarie 5, 2010 la 12:13

    arata grozav.noi inima nu mancam,dar cu ficat as face reteta asta.

  3. 3 Diana
    Ianuarie 23, 2014 la 16:22

    Grozava reteta … eu azi am avut de ales intre inima de porc si cotlete de porc , am ales cotletele dar data viitoare voi folosi si inimile , mmmmmmm , minunat , un gust desavarsit

  4. 4 Zoita olivian
    Martie 29, 2015 la 10:34

    Este foarte bună aceasta reteta… . O recomand cu încredere.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,386 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2010
L M M M V S D
« Ian   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: