Un aperitiv foarte interesant, facut in joaca, oua si rosii umplute face toata lumea, dar ceea ce il face simpatic este aranjamentul sub forma de ciupercute „otravitoare”. 😀
- 5 oua fierte tari
- 5 rosii potrivite
- 50 g unt
- 100 g sunca presata
- 5-6 fire de ceapa verde
- cateva fire de patrunjel
- 1 castravecior acru
- 1 bucatica de castravete proaspat, pentru decor
- sare, piper dupa gust
Curatati ouale de coaja, taiati un capacel din partea mai lata si scoateti usor cu lingurita galbenusurile. Taiati capacelul rosiilor si goliti-le de continut.
Taiati sunca, ceapa si castraveciorul in bucati potrivite si puneti-le intr-un blender impreuna cu galbenusurile si untul.
Puneti putina sare, piper dupa gust si aveti grija sa nu mixati mai mult de 5-6 secunde, ca sa nu se transforme intr-o „papalisca”, sa ramana cat de cat bucatele intregi in compozitie.
Umpleti ouale si rosiile si formati ciupercutele: asezati pe platou ouale umplute cu partea taiata in jos, apoi acoperiti fiecare ou cu o „palarie” de rosie.
Din albusul ramas am format bulinutele, taindu-le cu un pai. Bulinutele se „lipesc” imediat pe capacelele ciupercutelor, foarte simplu: unde le asezi, acolo raman. 🙂 Pe langa ciupercute, asezati frunzulite de patrunjel verde, ca iarba dintr-o poienita.
Decorati platoul cu feliute de castravete proaspat si cu ce a mai ramas din ouale fierte, rosii, albus, patrunjel, etc. Enjoy the meal.
ce frumusele sunt ciupercutele tale !
Foarte ingenios si apetisant…. yummiiiii
Foarte frumoase si sigur si gustoase. Desi copiaza niste ciuperci otravitoare