13
Iun
11

Ardei umpluti cu carne, legume, verdeturi si sos de marar

E anotimpul verdeturilor acuma, gasim multe  zarzavaturi, legume, prospaturi, trufandale, e pacat sa nu le imbinam pe toate intr-o mancare nemaipomenita, cu un gust si aroma aparte.

Am folosit:

  • 9-10 ardei grasi nu prea mari
  • 350-400 g carne tocata
  • 1-2 legaturi ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4 rosii
  • 1 mana zdravana de verdeturi (loboda, spanac, stevie)
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri de orez
  • 4 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • cimbru, dafin, maghiran, oregano. boia, sare, piper dupa gust

Am scos cotoarele ardeilor, am spalat si curatat morcovi, pastarnacul, ceapa, apoi am tocat marunt totul, nu si ardeii.😀

Am pus la calit in doua linguri de ulei morcovii, pastarnacul si ceapa tocata, apoi am adaugat putina apa, celelalte verdeturi spalate si tocate (in afara de marar) si orezul. Am lasat pe foc totul pana cand a scazut zeama si s-a umflat putin orezul.

Am adaugat totul peste carnea tocata si am condimentat bine, apoi am omogenizat compozitia, cu care am umplut ardeii, nu prea tare, pentru ca orezul se mai umfla.

Ardeii astfel umpluti i-am prajit putin pe toate partile in uleiul ramas, apoi am astupat fiecare ardei cu un capacel taiat din rosii. Am pus ardeii intr-o cratita, am completat cu apa pana la nivelul ardeilor si am mai pus ce a ramas din rosii si cateva frunze de loboda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In vreo 15-20 de minute, pana au dat in fiert ardeii, la foc mic, am preparat sosul de marar: in uleiul ramas de la prajitul ardeilor am pus la calit mararul tocat marunt, iar dupa cateva minute am adaugat faina desfacuta in lapte si am amestecat cu un tel sub forma de para pana s-a legat sosul.

 

 

 

 

 

 

 

Am turnat sosul de marar peste ardei, am dres gustul de sare, piper, am adaugat cateva foi de dafin si o crenguta de cimbru, apoi am dat cratita la cuptor, la foc mediu, inca 35-40 de minute pana cand a scazut putin sosul si s-au rumenit ardeii.

 

 

 

 

 

 

 

Au fost foarte buni si calzi si reci, nu ne-am asteptat sa ne placa atat de mult. Aromati si gustosi. Pofta buna.


3 Responses to “Ardei umpluti cu carne, legume, verdeturi si sos de marar”


  1. Iunie 13, 2011 la 23:46

    doamne ce bunatat trebuie sa fi iesit.uite asta cu calitul (?) ardeilor inainte de a-i pune in cratita,n-am mai incercat-o.

  2. 2 carmen
    Iulie 18, 2011 la 11:13

    este foarte bun dar prefer sos de rosii e mai racoritor si colesterol mai mic.

  3. 3 carmen
    Iulie 18, 2011 la 11:17

    foarte bun.un deliciu.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2011
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: