Mi-a placut cum mi-a iesit, mai demult, placinta cu iaurt. asa ca am brodat pe aceeasi tema o altfel de placinta care sa nu fie dulce. Poate face fata oricaror gusturi si pretentii, ca aperitiv sau chiar ca fel principal, la o cina de exemplu.
Ingredientele pe care le-am folosit:
- un pachet de foi subti de placinta 400 g (Bella)
- 3 iaurturi mici, de 140 g
- 4 oua
- 250 g sunca presata
- 100 g bacon felii subtiri
- 200 g cascaval
- 150 ml ulei
- 2 ardei peperoni
- cateva fire de patrunjel verde
- 1 plic praf de copt
- unt cat o nuca, pentru uns forma
- sare, piper dupa gust
Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul.
Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat.
Rupeti foile de placinta, bucati potrivite ca marime si adaugati-le in compozitie amestecandu-le bine. Pastrati cateva bucatele de foi de placinta si cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Ungeti o forma de sticla termorezistenta (eu am folosit o forma ceramica) cu unt si tapetati-o cu o bucata de foaie de placinta sau cu faina.
Dregeti gustul compozitiei de sare si piper, turnati totul in forma pentru copt, presarati deasupra cateva bucatele de foi de placinta si asezati feliutele de bacon (eu le-am asezat ca niste trandafirasi invartiti pe deget), feliute de peperoni si frunze de patrunjel. Dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (200 grade C) pentru ~45 de minute.
Dupa ce se racoreste putin, taiati-o bucati si o puteti servi la masa calda, dar e buna si rece.
Pofta buna.
Arata bestial ! Aromele se simt de la sapte poste ! Cred ca si gustul nu are egal ! Bravo !!!
SUPER ! Felicitari .
Deci ma roade stomacul deja, magnifica…
Arata senzational!
Imi place placinta ta!
Ai pe blogul meu o provocare pentru o leapsa. Daca ai timp vino sa o iei! Te pupic!
mai vrem retete!!
La cata foame am pe mine acum ,cred ca pot sa mananc toata tava !:)