13
Aug
12

Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

Mi-a placut cum mi-a iesit, mai demult, placinta cu iaurt. asa ca am brodat pe aceeasi tema o altfel de placinta care sa nu fie dulce. Poate face fata oricaror gusturi si pretentii, ca aperitiv sau chiar ca fel principal, la o cina de exemplu.

Ingredientele pe care le-am folosit:

  • un pachet de foi subti de placinta 400 g (Bella)
  • 3 iaurturi mici, de 140 g
  • 4 oua
  • 250 g sunca presata
  • 100 g bacon felii subtiri
  • 200 g cascaval
  • 150 ml ulei
  • 2 ardei peperoni
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 plic praf de copt
  • unt cat o nuca, pentru uns forma
  • sare, piper dupa gust

Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul.

 

 

 

 

 

 

Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat.

 

 

 

 

 

 
Rupeti foile de placinta, bucati potrivite ca marime si adaugati-le in compozitie amestecandu-le bine. Pastrati cateva bucatele de foi de placinta si cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Ungeti o forma de sticla termorezistenta (eu am folosit o forma ceramica) cu unt si tapetati-o cu o bucata de foaie de placinta sau cu faina.

 

 

 

 

 

 
Dregeti gustul compozitiei de sare si piper, turnati totul in forma pentru copt, presarati deasupra cateva bucatele de foi de placinta si asezati feliutele de bacon (eu le-am asezat ca niste trandafirasi invartiti pe deget), feliute de peperoni si frunze de patrunjel. Dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (200 grade C) pentru ~45 de minute.

 

 

 

 

 

 

Dupa ce se racoreste putin, taiati-o bucati si o puteti servi la masa calda, dar e buna si rece.

 

 

 

 

 

 
Pofta buna.

 

 


7 Responses to “Placinta aperitiv cu sunca si cascaval”


  1. 1 violeta ilie
    August 13, 2012 la 13:23

    Arata bestial ! Aromele se simt de la sapte poste ! Cred ca si gustul nu are egal ! Bravo !!!

  2. 2 lehman25
    August 14, 2012 la 18:17

    SUPER ! Felicitari .

  3. August 23, 2012 la 13:50

    Deci ma roade stomacul deja, magnifica…

  4. August 29, 2012 la 19:05

    Imi place placinta ta!
    Ai pe blogul meu o provocare pentru o leapsa. Daca ai timp vino sa o iei! Te pupic!

  5. 6 mada
    August 30, 2012 la 00:21

    mai vrem retete!!

  6. Septembrie 3, 2012 la 13:37

    La cata foame am pe mine acum ,cred ca pot sa mananc toata tava !:)


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,386 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2012
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: