Carnea de porc merge bine cu legumele, ca sa fie zemoasa, sa nu se usuce prea tare la cuptor.
Este nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1,2-1,5 kg pulpa de porc degresata
- 2-3 ardei grasi (kapia) rosii
- 1 -2 morcovi
- 2-3 linguri ulei
- 1 legatura usturoi verde
- cimbru, dafin, patrunjel, marar, ienibahar
- sare, piper dupa gust
Taiati carnea felii de aproximativ 15 mm grosime si asezati-o intr-o tava unsa cu ulei. Condimentati carnea si adaugati 500 ml apa, apoi dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 de minute.
Intre timp, curatati morcovii, ardeii si usturoiul, apoi taiati morcovii felii si bastonase, ardeii fasiute si usturoiul in bucati mai lungi. Scoateti tava din cuptor, intoarceti feliile de friptura si asezati deasupra legumele si usturoiul, eventual mai completati putin cu apa, daca a scazut prea mult.
Dupa inca 30-40 de minute, scoateti din nou tava din cuptor, intoarceti feliile friptura, gustati sosul si dregeti gustul de sare si piper, apoi dati din nou tava la cuptor, pentru inca 20-30 de minute, sa se rumeneasca frumos.
Este foarte buna, moale, suculenta, legumele sunt foarte gustoase, adaugati in farfurile si putin sos din tava. Se poate servi ca atare sau cu salate, orez, cartofi natur, varza calita, etc. Pofta buna.
0 Răspunsuri to “Pulpa de porc cu ardei la tava”