25
Iul
11

Pui cu bere, mere si ardei

La noi in Timisoara, in Piata Badea Cartan, am dat peste un magazinut pe care nu-l stiam, e mai nou, nou de tot, unde am gasit fel de fel de produse din carne de pasare (toate pasarile posibile🙂, pui, curcan, rata, gasca, colibri, fazani si pasarea Dodo :)). Am cumparat 1 kg de piept de pui bucatelit, adica taiat bucatele mici, pe timisoreneste. Cu doar 8 lei/kg. Am facut o supa cu taitei si o mancare. Dupa atatea retete din Turul Frantei, cu bere, cu vin, cu mere … am compilat una, tot cu influente frantuzesti, in care am luat ce mi-a placut de la fiecare. Yummi, yummi.

Am folosit:

  • 600 g piept de pui (bucatelit)
  • 1 mar mare
  • 2 ardei kapia (grasi) rosii
  • 5 linguri de ulei
  • 250 ml bere blonda
  • cimbru, dafin, patrunjel, oregano
  • sare, piper dupa gust

Puneti la prajit in ulei, la foc mic, intr-o cratita care poate fi data si la cuptor (sa nu fie cu manere de plastic) bucatelele de piept de pui. Dupa cateva minute, cand se albesc pe toate partile, adaugati ardeiul rosu, taiat fasiute subtiri, caliti 4-5 minute, apoi adaugati marul, curatat de coaja si cotor si taiati feliute.Turnati ~200 ml apa si lasati la foc mic pana incepe sa fiarba. Adaugati berea, 2-3 foi de dafin, sare, piper, celelalte condimente si dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mancarica o sa scada frumos, pieptul de pui se va rumeni, va fi numai bun de servit la masa.

 

 

 

 

 

 

 

Serviti cu garnitura (eu am servit cu cartofi natur), decorati cu patrunjel verde si neaparat o bere rece. Pofta buna.


3 Responses to “Pui cu bere, mere si ardei”


  1. 1 Mihai
    August 7, 2011 la 10:14

    pasarea Dodo nu mai exista de aproape 100 de ani

    • 2 Doina
      August 7, 2011 la 13:20

      In Timisoara mai exista.🙂
      Chiar asa, nu mai intelegem o glumita? Doar nu crezi ca la acel magazin gasesc pasare de colibri!😀😀😀


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2011
L M M M V S D
« Iun   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: