Multi se feresc de chiftelute: prajeli, colesterol, fum, miros, etc. Daca le preparati din carne de curcan, care nu are colesterol si le coaceti la cuptorul cu halogen (fara a fi prajite) pot fi considerate sanatoase. Si in plus sunt cele mai bune.
Sunt gata in 35 de minute. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg carne tocata de curcan (de calitate)
6 linguri ulei de masline
1 ou
condimente: usturoi granulat, piper, baza pentru mancaruri, cimbru, maghiran, boia iute si dulce, curry, verdeata uscata sau o legatura marar/patrunjel dupa gust, sare daca mai trebuie (puteti folosi un mix de condimente pentru friptura, chiftele, mici, etc.)
Puneti carnea intr-un castron, 5 linguri de ulei de masline, oul si condimentati cu de toate, dupa gust. Omogenizati compozitia, iar daca vi se pare prea moale (depinde de carne) puteti adauga 1-2 linguri de pesmet. Formati cu mana uda chiftele nu prea mari. Pe gratarul cuptorului cu halogen asezati o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Asezati chiftelutele una langa alta. (vezi video)
Am indoit marginile staniolului in sus ca sa nu se scurga sucurile de la carne. Setati cuptorul la 175 grade Celsius pentru 20-25 minute, depinde cat le doriti de rumenite, dar sa nu le uscati prea tare.
Scoateti chiftelutele pe un platou, garnisiti cu salata verde, fasii de ardei gras, feliute de usturoi, rosii, castraveti murati, ridichi, etc., ce aveti la indemana.
Se servesc calde, cu garnituri, dar sunt bune si reci. Eu le-am servit cu legume sotate. Pofta buna.
1 Răspuns to “Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen”