10
Aug
10

Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie, ouale cu zahar se lipeau de tigaie si nu reuseam sa o scot intreaga.

Se face foarte repede, cam in 30 minute, din ingrediente pe care are oricine la indemana:
Pentru 4 portii:
6 oua
6 linguri de zahar pudra
o lingurita coaja rasa de lamaie
150 g fructe din dulceata, compot sau 300 g fructe proaspete
2-3 linguri gem (caise, corcoduse, zmeura, visine)
25 g unt
1 lingura cu varf de faina
putina sare

Spargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati coaja de lamaie, un praf de sare si faina, apoi omogenizati compozitia. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta si cand se incinge bine, coaceti omleta pe ambele parti, cate 2-3 minute, apoi asezati-o intr-un vas  de sticla termorezistenta uns cu putin unt. Presarati-o cu o lingurita de zahar pudra. Asezati deasupra fructele taiate bucati sau intregi (daca sunt mai mici). Daca folositi fructe proaspete, acestea trebuiesc curatate, taiate cubulete si calite cu putin zahar.

Indoiti omleta in doua peste fructe si ungeti-o deasupra cu gemul.

Bateti energic albusurile ramase cu un praf de sare si zaharul pudra ramas pana obtineti o compozitie tare pe care o asezati peste omleta, nu neaparat uniform, puteti sa-i dati diferite forme. Ornati deasupra cu cateva fructe (stafide, patratele de ciocolata, cocos, etc.).

Dati preparatul la cuptorul preincalzit, la foc iute, aproximativ 10 minute, pana bezeaua devine aurie (aveti grija sa nu se arda bezeaua). Eu am folosit cuptorul cu halogen, la 175 grade Celsius si a fost gata in 8 minute si jumatate. Am setat cuptorul la 10 minute, dar l-am oprit ca sa nu se arda prea tare bezeaua.

Puteti sa adaugati in bezea, daca doriti, un plic de zahar vanilat, iar in umplutura omletei cateva picaturi de esenta de rom.

A fost un gust surprinzator, rafinat si a mers foarte bine cu un pahar de vin rosu dulce de Bordeaux. Daca nu aveti, merge si o  sampanie. 🙂

Anunțuri

6 Responses to “Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)”


  1. August 10, 2010 la 12:13

    Doamne, cum arata! Genial~

  2. August 10, 2010 la 14:05

    interesanta reteta…..cred ca e si delicioasa…felicitari..o zi buna

  3. 5 andreea veronica
    Noiembrie 2, 2010 la 17:01

    este o reteta super!!!merveilleux!!merci!


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,110,387 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.350 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2010
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: