Am urmarit in ultimul timp multe emisiuni la televizor, cu „bucatareala”, ca e la moda acum, cu invitati de fite si fel de fel de pupeze care se cred mari gospodine si cred ca gatesc in timp ce mesteca ciunga … Ce iese la sfarsit, numai ele stiu, dar imi dau seama ca habar n-au ce spun si ce fac. De exemplu, la o reteta, un fel de preparat din carne de manzat, spuneau ca e gata in 45 de minute, ca fierbi 25 de minute carnea, adaugi cartofii si mai lasi 20 de minute la foc mic, cand orice gospodina stie ca trebuie sa fiarba mult mai mult carnea de vita sau de manzat, pana se inmoaie. Ele spuneau ca e buna mancarea, dar o mestecau la fel ca pe ciunga. 😀 😀 😀
Am facut si eu carne de vitel si ca sa fie gata mai repede, aproximativ 2 ore, am fiert-o intai in oala cu presiune cam o ora, apoi am dat-o la cuptor ceva timp. Sa vedeti ce a iesit:
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 650-700 g carne macra de vitel
- 2 felii (5o g) sunca de casa
- 4 cepe maruntele
- 3 catei de usturoi
- 2 peperoni (in otet)
- 4 rosii
- 1 ardei gras (congelat)
- 4 linguri ulei de masline
- 0,5 l bere (o doza)
- 1 lingura de otet balsamic
- cateva fire de patrunjel verde
- sare, piper, oregano, dafin, cimbru dupa gust
Curatati carnea de pielite, daca are, si taiati-o cubulete potrivite. Curatati cepele, taiati-le in doua si feliati-le subtire. Puneti la calit in uleiul de masline intai ceapa, iar dupa 2-3 minute, adaugati carnea si sunca, apoi amestecati usor pana ce carnea devine albicioasa pe toate partile.
Intre timp curatati si feliati usturoiul, taiati nu prea marunt ardeiul gras si feliati rosiile taiate in doua. Eu le curat deobicei de pielite, dar nu este obligatoriu. Taiati si peperoni in felii mai grosute. Adaugati totul peste carne impreuna cu cateva fire de patrunjel tocat si completati cu apa fierbinte cat sa acopere cu 2-3 cm. Lasati sa fiarba in oala de fiert sub presiune, cam o ora, la foc mic.
Mutati totul intr-un vas de sticla termorezistenta mai adanc, adaugati berea, otetul balsamic, sare, piper, condimente si dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mediu (~200 grade Celsius) inca ~50 de minute. Abia acum carnea este moale, frageda si aromata.
Se poate servi cu salate, garnituri de legume, cartofi natur, paste, dupa preferinta. Decorati cu patrunjel verde. Pofta buna.
tare bine arata tocanitza ta !imi imaginez ce buna a fost !cat priveste fufele gatitoare,or fi gatit vaca braziliana sau argentiniana.
Vaca aia braziliana sau argentiniana, fierbe mai repede, cumva? Mi-ar placea o bucatica de aia, macar cat incape intr-un Happy Chop. 🙂 Vaca nebuna intr-un aparat ne bun. 😀
E-atata spatiu in blogosfera,loc pentru ”fufe”,loc pentru ”doamne”,care ar iesi mult mai bine si mai frumos in evidenta daca nu ar arunca cu piatra in altii,nu credeti? Sa lasam vizitatorii sa faca diferenta,e corect si mult mai elegant.Toate cele bune!
M-am referit la maneliste si fel de fel de cantarete care apar la televizor si fac pe gospodinele. Am povestit doar ce am vazut eu. Nu m-am referit la blogosfera. Nici vorba.
N-am criticat pe nimeni. Ai dreptate. Vizitatorii fac diferenta. In ceea ce priveste emisiunile TV, eu am fost un simplu telespectator. Nu am dat nume de post sau nume de vedete. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni.
Am urmarit si emisiuni culinare foarte bune, jos palaria. M-am referit doar la acele emisiuni de fite, unde se prefac ca „bucataresc” doar ca sa se afle in treaba. Poate la Arad se vede altceva, nu stiu.
Toate cele bune!
Doamna,revin cu scuze si cenusa-n cap! Nu mai devreme de aceasta dupa-amiaza,am vazut o emisiune de genul careia la care ati facut referire si m-am socat de-a dreptul.Mai bine spus,am trecut de la ras la plans,mai gata.Ma simt datoare sa revin cu acest mesaj si sa subscriu la cele scrise de dumneavoastra in postare,mentionand ca pana astazi,nu am vazut ”fenomenele”in actiune.Ce am urmarit eu nu era o emisiune culinara,ci o tragicomedie,se poate spune.Sanatate si numai bine!
vaca aia argentiniana e drept buna,atat ca pretul e i nspre 200 de lei /kg.n-am gresit zerourile.dar nici nu se gateste tocanita,drept e.da’cu fetele astea nu poti sa stii niciodata.premiile mele de Paste te asteapta cu mare drag ,ca si mine de altfel!
UN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI!
Hristos a Inviat! Sarbatori fericite.
Paste fericit alaturi de cei dragi!
Hristos a Inviat! Sarbatori fericite, draga Medi, pupa-l pe George din partea noastra si … LA MULTI ANI!!!!!