Usor de facut, gustoasa de numa’ si arata super. 🙂
Am gatit-o la cuptorul cu halogen, dar se poate gati pe gratar sau la cuptorul aragazului. Mie mi-a luat 30 de minute ca sa o prepar si am folosit urmatoarele ingrediente:
- 500 g carne de curcan (de lucru)
- 1 ou crud
- 3 oua fierte tari
- 8 catei de usturoi
- 1 lingura ketchup sau 1/2 ardei rosu
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita baza pentru mancaruri (Mirodenia – Fuchs)
- sare, piper, cimbru, oregano dupa gust
Curatati usturoiul si taiati carnea de curcan bucati nu prea mari, apoi puneti totul in blender. Adaugati ketchup, 1 lingura ulei de masline si mixati 8-10 secunde.
Mie nu mi-a incaput toata carnea deodata si am mixat de doua ori, depinde de blender. Rasturnati totul intr-un castron, adaugati oul crud, pesmet si condimentati. Omogenizati compozitia, apoi intindeti-o intr-un strat de ~15 mm pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.
Dati-i o forma dreptunghiulara si asezati in mijloc ouale fierte tari (curatate de coaja, bineinteles. 🙂 ). Infasurati rulada in folie, inchizand bine capetele si puneti-o pe gratarul cuptorului pe care il setati la 25 minute si 180 grade Celsius.
Scoateti rulada, lasati-o sa se racoreasca, desfaceti folia, apoi taiati-o cu un cutit foarte ascutit in felii nu prea subtiri.
Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal, cu diferite garnituri. Eu am servit-o cu orez, legume sotate si muraturi. Pofta buna.
ma tot intreb de ce i-o zice cas ?
Nici eu nu stiu. Si eu m-am intrebat. 🙂
Tare fain, as veni la o portie.
Oricand esti binevenita. Am pastrat mai multe portii pentru voi, dragi prietene.
Gata’ v’am adaugat blogul in categoria Bloguri cu Talent.
O seara placuta!
Multumesc. Mult succes. Imi place mult emisiunea si ma bucur ca pe blog pot revedea oricand ce mi-a placut.
Un buchet mare de lalele albe pentru tine si o urare din suflet! tot ce iti doresti sa se implineasca!
Multumesc mult. La Multi Ani si tie de 8 Martie. Pupici.