09
Mar
11

Minipateuri cu ciuperci si cascaval

Sunt foarte bune, frumoase, usor si rapid de facut.

Sunt gata in 40 de minute, din urmatoarele ingrediente:

  • 1 pachet 400 g aluat de foietaj
  • 1 cutie 400 g ciuperci (250 g ciuperci proaspete)
  • 2 oua
  • 1 ceapa mica
  • 20 g cascaval ras
  • 10 g ulei
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper, boia, seminte de susan, mac, oregano, chimion

Dupa ce s-a dezghetat aluatul, puneti-l pe o planseta presarata cu putina faina si taiati fasii de 7-8 cm latime.

Preparati umplutura: strecurati ciupercile conservate (sau curatati si spalati ciupercile proaspete), tocati-le potrivit si puneti-le la calit in ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, puneti-le intr-un bol, cu tot cu zeama lasata, adaugati sare, piper, condimente, un ou crud, cascavalul ras si pesmetul. Omogenizati compozitia.

Indoiti marginile fiecarei fasii in sus, pe lungime, formand un fel de jgheab in care puneti umplutura.

 

 

 

 

 

 

 

Uniti marginile fiecarui sul si puneti-l cu lipitura in jos intr-o tava putin unsa. Procedati la fel cu toate fasiile. Aveti grija sa lasati 2-3 cm distanta intre ele, pentru ca mai cresc. Crestati fiecare sul la distanta de ~3 cm, pana ajungeti la umplutura, apoi ungeti-le cu un galbenus de ou, amestecat cu o lingura de apa si putina sare. Presarati deasupra susan, mac, oregano, boia, chimion – dupa inspiratie. Sa aveti mai multe feluri.

 

 

 

 

 

 

 

Dati tava la cuptorul preincalzit, la ~200 grade Celsius, pentru 20-30 de minute, in functie de tipul de aluat. Eu am folosit Bella si a durat 30 de minute pana s-au copt frumos.

 

 

 

 

 

 

 

Lasati-le sa se racoreasca putin, apoi taiati din fiecare sul minipateurile, pe crestaturile initiale.

 

 

 

 

 

 

 

Sunt bune si calde si reci, ti se topesc in gura. Merge si o bere rece.🙂


1 Response to “Minipateuri cu ciuperci si cascaval”


  1. Iulie 19, 2012 la 18:43

    ce frumoase sunt si la gust tre sa fie o minune!!!multumesc pt reteta!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2011
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: