Se prepara foarte usor, rapid, gustos si sanatos. Puteti folosi orice fel de fileuri, de crap, pangasius, somn, macrou, cod, merlucius, pastrav, etc.
Este gata in 20-25 de minute din urmatoarele ingrediente:
- 650-700 g fileu de peste
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita boia (iute)
- 7-8 rosii cherry
- cateva frunze de patrunjel verde
- sare, piper dupa gust
Asezati o folie de aluminiu pe gratarul cuptorului in asa fel incat sa depaseasca gratarul. Marginile foliei indoiti-le in sus ca sa nu se scurga sucurile din peste. Ungeti folia cu o lingura de ulei de masline si asezati fileurile, unul langa altul. Ungeti deasupra cu ulei de masline, presarati din belsug condimente si decorati cu cateva feliute subtiri de rosii cherry. Sare si piper dupa gust. Puneti capacul cuptorului si reglati la 175 grade Celsius pentru 15 minute.
Verificati pestele si daca il doriti mai rumenit, lasati-l inca 5 minute la cuptor. Scoateti-l pe un platou cu tot cu folie, apoi trageti usor folia de sub fileuri. Decorati cu frunze de patrunjel si rosii cherry intregi.
Se poate servi cu mujdei de usturoi, cartofi natur, orez, mamaliguta, etc. Pofta buna.
Doina esti o Minune!
Retetele prezentate sunt un adevarat rasfat pentru simturile noastre.
Sunteti interesati de un schimb de link cu
romaniiautalentro.blogspot.com
astept un comm la o postare sau prin formularul contact
Va multumesc!
Da. Urmaresc si eu emisiunea. Si am un blog cu talent. 🙂
Sunteti la blogroll. 🙂
O bunatate!
Ca intotdeauna.