27
Iul
13

Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

Asa cum ne-au obisnuit, comentatorii Eurosport Romania dau cate o reteta specifica regiunii prin care trece caravana ciclista in fiecare etapa. Anul acesta au fost 21 de etape, deci am avut 21 de retete. Aici le puteti vedea pe toate: Retete Turul Frantei Eurosport 2013 Dintre acestea, am ales, pentru inceput, dovlecel gratinat cu mozzarella. Bineinteles ca am modificat-o un pic. Sa va arat ce am facut.

IMG_6829

Reteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania:IMG_6807

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 bucăţi de mozzarella proaspătă
  • ulei de măsline
  • sare şi piper alb

Preparare:

Încălziţi cuptorul la 200° C.
Curăţaţi dovleceii, tăiaţi-i în două pe lungime, scoateţi seminţele, apoi tăiaţi în fâşii subţiri longitudinale.IMG_6809
Introduceţi feliile de dovlecel într-o oală cu apă fierbinte cu sare, un minut, apoi clătiţi-le cu apă rece.
Tăiaţi mozarella în felii lungi (bastoane) şi aşezaţi-le deasupra feliilor de dovlecel.
Rulaţi cu grijă şi aşezaţi-le într-o tavă.
Lăsaţi în cuptorul fierbinte aproximativ 5 minute.”

Eu am folosit 1 dovlecel, nu a avut seminte, apoi nu stiam ce inseamna 2 bucati de mozzarella. Am folosit cam 150 g si am adaugat cateva rosii micute si putin patrunjel. Am oparit feliile de dovlecel mai mult de 1 minut, cam 4 minute, pentru ca nu puteam sa le indoi bine, erau prea tari si se rupeau.  Poate le-am taiat eu mai groase, cam de 3-4 mm.

Am umplut si rosioarele cu mozzarella, am pus pe fundul vasului felii de rosii, am asezat deasupra dovleceii rulati cu mozzarella si rosiile umplute, am turnat cam 50 ml apa si am stropit cu uleiul de masline (2 linguri).

IMG_6812IMG_6813

IMG_6816IMG_6817

Am condimentat si deasupra cu putin piper, am astupat cateva rulouri cu un capacel de rosie, am mai bagat pe ici pe colo cate o bucatica mica de rosie, cate o frunza de patrunjel si am dat la cuptorul incins. Dupa 5 minute, nici vorba sa fie gata, erau tot tari dovleceii. A trebuit sa-i las la cuptor 20-25 ca sa se inmoaie si sa fie pe gustul meu.

IMG_6822IMG_6825

Dar s-a meritat. Am ramas surprinsi cat de delicioasa poate fi o mancarica atat de simpla. Se mananca singura, parca nici n-ar fi fost. Sunt buni fierbinti, pentru ca se cam intareste branza daca ii lasati sa se raceasca prea mult. Pofta buna.

IMG_6833


3 Responses to “Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)”


  1. 1 Geta
    Iulie 27, 2013 la 12:51

    Excelenta mincarica Doina,felicitari!

  2. Iulie 27, 2013 la 13:16

    Foarte bun si ingenios. O sa fac si eu, mai ales ca nu sunt prajiti precum cei pane. Si impreuna cu rosiile arata super!🙂

  3. Septembrie 11, 2013 la 14:27

    Imi place combinatia de dovlecel cu mozarella. Am mancat ceva asemanator in Franta


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2013
L M M M V S D
« Iun   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: