13
Mar
11

Chiftele de post cu sos marinat

In perioada postului se pot prepara niste chiftelute minunate din ciuperci si soia. Cei care le-au gustat au spus: zau ca-s mai bune decat alea cu carne. Si asa-i! :) :) :)

Nu iti ia mai mult de 45 de minute, daca ai urmatoarele ingrediente:

  • 1 plic 100 g cuburi de soia
  • 1 cutie 400 g ciuperci, 2-3 cepe
  • 1/2 ardei gras rosu (congelat)
  • 2 linguri ketchup, 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet, 7-8 linguri de faina
  • 1 lingurita piper macinat
  • 200 ml ulei, 1-2 foi de dafin
  • 1 lingura marar tocat, 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri (de legume)
  • 1 lingurita zahar, 1 lingura otet
  • sare, cimbru, oregano dupa gust

Puneti soia la inmuiat in apa calda vreo 10 minute, apoi stoarceti-o. Strecurati ciupercile si presati-le sa iasa zeama. Tocati cepele si caliti-le in 2-3 linguri de ulei si putina apa, impreuna cu ardeiul tocat marunt. Mixati intr-un blender ciupercile, soia, usturoiul curatat si amestecati totul cu ceapa calita, verdeata tocata, ketchup, piper, condimente, pesmet si 2 linguri de faina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omogenizati compozitia si formati cu mainile ude chftelute pe care le dati prin faina si le puneti la prajit in uleiul incins, la foc mic, ca sa nu se farame. Dupa 7-8 minute, le intoarceti cu grija pe cealalta parte. Cand sunt gata, scoateti-le pe hartie absorbanta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru sosul marinat puneti 3 linguri de ulei intr-o craticioara si amestecati cu 1 lingura de faina, 200 ml bulion clocotit, zaharul, baza pentru mancaruri, condimente, dafin, otet si amestecati totul cu un tel, tinand craticioara pe foc mic cateva minute pana se leaga sosul. Se pot servi ca atare, doar cu sos, cu cartofi natur, piure, muraturi, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna. Nu te mai saturi de ele. Daca nu gatiti de post, puteti pune in compozitie un ou.

About these ads

2 Responses to “Chiftele de post cu sos marinat”


  1. martie 13, 2011 la 14:07

    Și cei care nu le-au gustat au spus că pot fi mai bune decât cele cu carne!


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,536,481 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,472 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

martie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,472 other followers

%d bloggers like this: