16
Dec
13

Placinta turnata cu mere, migdale si mandarine

IMG_7417

Ingrediente:IMG_7379

  • 1.5 kg mere
  • 1-2 mandarine
  • 1.5 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 150 ml margarina lichida Unirea
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g migdale fulgi (nuci, stafide)IMG_7380
  • 1/2 lingurita scortisoara

Ca masura, am folosit o cana de 200 ml. Daca tava este mai mare, folositi o cana mai mare, de 250 ml.

Am uns tava cu o lingurita de margarina lichida si am tapetat-o cu faina. Intr-un castron am pus faina, o cana de zahar, ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de mandarina si am turnat margarina lichida Unirea, omogenizand compozitia cu un tel. Se obtine un aluat ca o smantana mai groasa, din care turnati jumatate in tava pentru copt.

IMG_7382IMG_7383

 

 

 

 

Radeti merele, nu neaparat curatate de coaja, adaugati restul  de zahar, grisul, fulgii de migdale (nuci, stafide), scortisoara, omogenizati si puneti umplutura peste primul strat de aluat. Nivelati si apasati putin umplutura, apoi turnati restul de aluat.

IMG_7384IMG_7386

 

 

 

 

 

IMG_7387IMG_7389

 

 

 

 

 

Decorati placinta cu felii de mere, mandarine, nuci sau stafide si dati tava la cuptorul preincalzit, la 180º C (foc mediu) pentru 40-45 minute, depinde de cuptor. Scoateti placinta si lasati-o sa se raceasca in tava. Se rastoarna foarte usor, fara sa se lipeasca.

IMG_7392IMG_7401

 

 

 

 

 

Puteti folosi 2-3 tavi pentru chec sau chiar si forma rotunda, cum preferati. In loc de zahar, se poate folosi indulcitor din stevia rebaudiana Sugarel, pentru persoane cu diabet. Este la fel de gustoasa.

In loc de margarina lichida, puteti folosi ulei sau unt topit. Eu am folosit margarina lichida Unirea fiindca am primit-o pentru testare. Este usor de folosit, direct din frigider, aluatul este mai pufos, este foarte buna si la creme sau pasta de branza si pateuri, pentru ca este gustoasa si putin sarata.

Pofta buna.

IMG_7414


7 Responses to “Placinta turnata cu mere, migdale si mandarine”


  1. Decembrie 17, 2013 la 08:31

    Ce placinta buna ai facut, Doina! Am si eu niste mere de la tara care nu cred ca mai rezista mult, mi-ai dat o idee buna cu placinta asta! Multumesc!

  2. Decembrie 17, 2013 la 14:28

    bine arata si gandita, o combinatie reusita de culori si iti face pofta imediat doar cand privesti pozele😉

  3. Mai 22, 2014 la 18:17

    Placinta, dupa cum arata, cred ca e si foarte gustoasa.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Decembrie 2013
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: