29
Noi
13

Placinta cu dovleac (de post)

Am primit pentru testare margarina lichida Unirea. Mi-a placut foarte mult, am folosit-o chiar si la pate din carne de pui si oua fierte, crema de branza de vaci cu ceapa, dar este ideala pentru prajituri, placinte, creme. Margarina lichida Unirea are 80% grasime vegetala, este foarte buna si pentru prajituri de post, o poti folosi direct din frigider, fara sa o topesti, aluatul creste mai bine, pufos si fraged, iar cremele se fac mai usor. Sa vedeti ce am preparat eu.

IMG_7274Ingrediente:

  • dovleac de placinta 1-1.2 kgIMG_7247
  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 2 cani zahar
  • 200 ml margarina lichida Unirea
  • 1 portocala
  • 10 ml esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 20 g migdale maruntite sau fulgi

Ca masura am folosit o cana de 200 ml. Ingredientele sunt pentru o tava de 20 x 25 cm sau rotunda, cu diametrul de 25 cm; daca aveti o tava mai mare, mariti cantitatile de 1,5 sau 2 ori. In loc de zahar am folosit indulcitor din stevia rebaudiana Sugarel, indicat pentru diabetici.

Amestecati intr-un castron faina, grisul, o cana de zahar si praful de copt, asa, uscate cum sunt. In vasul de copt turnati margarina lichida Unirea, apoi jumatate din cantitatea de amestec din castron si nivelati. Stoarceti portocala si amestecati zeama cu 150 ml apa. Turnati jumatate peste amestecul din vasul de copt, cat mai uniform si intepati din loc in loc cu o furculita.

IMG_7257IMG_7254

IMG_7259IMG_7266

Dovleacul il puteti cumpara gata ras, eu l-am curatat si l-am dat pe razatoare. Amestecati dovleacul ras cu restul de zahar, zaharul vanilat, migdalele si esenta de rom. Cine doreste, poate pune si putina scortisoara. Omogenizati compozitia si intindeti-o uniform in tava, apoi turnati deasupra restul din amestecul uscat, nivelati, adaugati uniform restul de lichid si intepati din loc in loc cu furculita.

IMG_7260IMG_7261

IMG_7263IMG_7267

Dati tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40-50 minute, depinde de cuptor. Eu am copt in Philips Multicooker 50 de minute. Am incercat cu 40 si a mai trebuit sa adaug inca 10 minute, cu programul BAKE.

IMG_7268IMG_7269Dupa ce s-a racit, rasturnati placinta, decorati cu zahar pudra, felii de portocale, fulgi de migdale, bucatele de dovleac, coaja de portocala, ce doriti.

Nu trebuie neaparat rasturnata, o puteti taia in tava in care s-a copt. Este delicioasa si foarte usor de preparat. Cu munca putina,  efectul este super. Pofta buna.

PS. Se poate prepara si cu margarina obisnuita sau cu unt.

IMG_7293IMG_7283


8 Responses to “Placinta cu dovleac (de post)”


  1. 1 Lubita
    Noiembrie 29, 2013 la 19:10

    Buna placinta Doinita si ce frumos arata!!am cautat si eu margarina lichida dar probabil inca nu a aparut in comert; Weekend minunat sa aveti!!

  2. Noiembrie 29, 2013 la 19:54

    Tare aratoasa ti-a iesit ! O seara frumoasa !

  3. Decembrie 3, 2013 la 13:29

    ce culoare frumoasa are, ce reteta reusita si gustoasa la cum arata, imi place si cum este prezentat in imagini procedeul de pregatire, superb a iesit placinta cu dovleac si sper sa apuc si eu o felie sau poate reusesc sa imi iasa si mie la fel, sa avem pofta😀

  4. Decembrie 8, 2013 la 19:57

    Dragele mele aveti grija cu margarina , ca nu-i a buna cu ea. O seara buna!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,935,454 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2013
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: