18
Dec
12

Salam de biscuiti extra

M-am gandit sa fac o prajitura gen salam de biscuiti, dar cu imbunatatiri, adica cu mai multe bunatati inauntru. De ce n-am pune in salamul de biscuiti turta dulce, cocos, nuci, stafide, jeleuri, fructe confiate si ce ne mai trece prin cap, ca n-are cum sa fie rau, nu-i asa?🙂

IMG_6161

Ingrediente:

  • 400 g biscuiti simpliIMG_6133
  • 100 g turta dulce
  • 100 rahat si jeleuri asortate
  • 50 g fructe confiate (caise si stafide)
  • 150 g migdale macinate (nuci)
  • 20 g cacao
  • 20 ciocolata
  • 1-2 pliculete ness
  • 10 ml esenta de rom
  • 100 g unt (margarina)
  • 80 ml lapte

Am pus biscuitii cate 4-5 unul peste altul si am taiat cu cutitul in patratele mici. La fel am procedat si cu turta dulce. Am taiat marunt si fructele confiate, rahatul, jeleurile si ciocolata.

IMG_6136IMG_6139

Framantati cu mana toate ingredientele, ca sa se deslipeasca bine bucatelele de jeleu, rahat, fructe apoi adaugati migdalele macinate, cacao si omogenizati compozitia, asa pe uscat. Adaugati apoi laptele incalzit impreuna cu untul, pana devine lichid si omogenizti compozitia.

IMG_6141IMG_6145

 

 

 

 

Intindeti pe masa de lucru o folie de aluminiu si deasupra ei puneti o folie de plastic transparenta, nu vopsita. Formati cu mainile umede „salamul” si infasurati bine, avand grija sa astupati bine la capete. Dati la rece cel putin pana a doua zi, ca sa patrunda bine biscuitii, apoi desfasurati prajitura si dati-o prin migdale macinate, nuci, cocos sau chiar cacao. Am preferat sa o dau prin migdale macinate, pentru contrastul de culoare.

IMG_6147IMG_6151

 

 

 

 

Puteti aduce orice imbunatatiri doriti, puteti sa puneti orice credeti ca va place, alune, migdale, iese mereu la fel de buna si de fiecare data un pic altfel.

IMG_6156


7 Responses to “Salam de biscuiti extra”


  1. Decembrie 21, 2012 la 13:46

    Buna ziua
    Ati fi interesat de un schimb de linkuri cu site-ul http://www.horoscop2013.eu ? Astept un comentariu de la dumneavoastra pe blog-ul http://parteneri2013.blogspot.com
    O zi buna !

  2. Decembrie 24, 2012 la 14:19

    Un Crăciun Fericit, cu sănătate şi bucurii, alături de cei dragi !

  3. Ianuarie 7, 2013 la 04:47

    Salamul acesta de biscuiti arata cel mai bine din toate cate le-am vazut recent. Felicitari!

  4. Februarie 14, 2013 la 21:56

    Ce minunat a iesit.Are si jeleuri,super idee!
    Va pup!:)

  5. Februarie 16, 2013 la 16:37

    Eu as fi vrut sa va felicit pentru rezultatele pe 2012, dar nu am reusit.
    Bravo voua si mai ales bravo Nicu , pentru ca stiu ca tu te ocupi cu asa ceva…adica Doina creaza si tu postezi.
    Felicitarile mele !
    Iar salamul acesta e o bunatate de numa, numa….!
    Va tzuc cu drag pe amandoi !


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,935,454 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Decembrie 2012
L M M M V S D
« Oct   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: