08
Oct
12

Vinete cu branza la cuptor

Acum, cat se gasesc vinete ieftine si bune in piata, este pacat sa nu faceti mancarica asta buna.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 2 vinete mari si frumoase (1.5 kg)
  • 2 cepe
  • 1 kg  rosii (0.5 l suc de rosii sau rosii in bulion)
  • 250 g branza telemea (de oaie)
  • 4-5 feliute de branza topita
  • 100 g faina
  • 150 ml ulei
  • 30 g zahar
  • 50 g unt
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 peperoni
  • cateva fire de patrunjel
  • cimbru, sare, piper

Se curata vinetele de coaja si se oparesc in apa clocotita, cu putina sare, unde se lasa vreo ora, apoi se scurg si se taie felii de ~10 mm grosime.

 

 

 

 

 

 

Se lasa la scurs si intre timp curatati si tocati cepele, ardeiul gras si usturoiul.

Eu le-am mixat in blender. Puneti la calit in 50 ml ulei ceapa, apoi ardeiul si usturoiul si caliti-le fara sa le prajiti, apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate marunt (sucul de rosii) si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand din cand in cand, cu lingura de lemn, cam 20 de minute.

Adaugati si condimentele (sare, piper, cimbru, zahar).

 

 

 

 

 

 

 

Intre timp, dati prin faina, pe ambele parti, feliile de vinete si puneti-le la prajit, in uleiul ramas, intr-o tigaie antiaderenta, cate 1-2 minute pe fiecare parte si scoateti-le pe hartie absorbanta sau intr-o strecuratoare cu gauri mari (e mai indicat).

Puneti intr-un vas de sticla termorezistenta sau intr-o cratita, tapetata cu unt, un strat de felii de vinete, un strat din sosul de rosii, un strat de branza rasa, si inca o data la fel. Puteti turna si zeama care s-a scurs cand ati pus vinetele in strecuratoare. Asezati deasupra feliute de branza topita, bucatele de unt, cateva feliute de peperoni si frunze de patrunjel.

 

 

 

 

 

 
Dati vasul la cuptor, neacoperit, la foc mediu, 25-30 de minute si mancarica este gata.

 

 

 

 

 

 

 

E buna si calda si rece. Pofta buna.


11 Responses to “Vinete cu branza la cuptor”


  1. 1 violeta ilie
    Octombrie 8, 2012 la 13:01

    O reteta foarte interesanta si nici nu prezinta pericol pentru sanatate , nefiind folosite multe prajeli ! Sigur o voi incerca !

  2. Octombrie 8, 2012 la 19:23

    Scuze pentru deranj. Va intereseaza un schimb de link cu Filme-Online.TV? Va puteti inscrie pe site-ul pe http://www.filme-online.tv, la sectiunea Parteneri.

  3. 4 ely
    Octombrie 9, 2012 la 08:43

    buna doina ai retete minunate iti doresc o casatorie fericita in continuare si un calduros la multi ani cu multe inpliniri alaturi de familie ai retete de nota 10 succes in continuare multa sanatate cu drag ely

  4. Octombrie 31, 2012 la 12:49

    Ce delicioasa arata reteta. Trebuie sa-mi fac si eu mai ales ca sunt vegetariana. Multumesc

  5. 7 Carla
    Noiembrie 28, 2012 la 14:04

    LA MULTI ANI lui Nicu,Doina! Sa fie sanatos si inconjurat de iubire!

  6. Noiembrie 29, 2012 la 18:55

    La multi ani lui Nicu! SANATATE,BUCURII ALATURI DE CEI DRAGI!

  7. Noiembrie 30, 2012 la 18:54

    Un sincer La mulţi Ani cu ocazia Zilei Naţionale a României !

  8. 10 marius
    Decembrie 5, 2012 la 14:22

    daca un ageamiu ca mine poate sa faca asa ceva ..esti tare. si am facut

  9. 11 ovidiumarincus
    Martie 2, 2013 la 19:08

    k reteta ms


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Octombrie 2012
L M M M V S D
« Sep   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: