16
Sep
12

Rosii in bulion fara conservant

Imi place sa pun si rosii in bulion, cu totul, doar decojite, pentru ca sunt foarte bune la gatit, nu doar bulionul. Am cumparat rosii de gradina foarte mari si bine coapte, ca sa termin mai repede cu decojitul.🙂 Dar sunt bune si mai mici.

Eu am  folosit 12 kg de rosii, dar puneti cate doriti. Pentru fiecare kg de rosii am folosit o lingurita cu varf de sare, o lingura de zahar si cam atat. Cine vrea poate adauga si alte condimente, dupa gust.
Spalati rosiile si crestati-le, doar putin la coaja, in varf, apoi puneti-le pe rand la oparit in apa clocotita cam 1-2 minute.

 

 

 

 

 

 

Dupa ce s-au racorit, curatati pielita si la cotor, acolo, daca sunt mai micute le lasati intregi, daca sunt mai mari le puteti taia in bucati. Puneti-le pe toate intr-o oala, la foc mic, pana lasa zeama.

 

 

 

 

 

 

Puteti pune sub oala o placa de fonta sau o tabla mai groasa, ca sa nu se prinda. Adaugati sarea, zaharul si condimentele si fierbeti-le vreo 30 de minute. Intre timp, pregatiti o cratita in care puneti un prosop de bucatarie, borcanele curate si uscate, apoi apa, pe langa borcane, si asezati-o la incins, la foc foarte mic, pana se infierbanta borcanele. Cu un polonic umpleti-le bine cu rosii si sucul lasat, apoi strangeti foarte bine capacele, luand fiecare borcan in mana, cu un stergar uscat. Dupa ce le-ati strans bine duceti-le pe rand la cuibul de perne pentru sterilizat.

 

 

 

 

 

 
Lasati-le la sterilizat pana a doua zi si sunt gata de pus in camara. O sa va prinda foarte bine la iarna. Daca nu vreti, cumparati pasta de rosii si ati scapat.🙂 Dar nu-i totuna cu ce ai pus tu cu mana ta, unde stii ce si cum ai facut, nu-i asa?


1 Response to “Rosii in bulion fara conservant”


  1. 1 BUMB CLAUDIA
    August 27, 2013 la 21:10

    Foarte buna reteta!!!!!!!!!!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2012
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: