21
Iun
12

Mazare verde la borcan fara conservant

Ingrediente pentru 3 borcane de 720 ml:

  • 1.5 kg mazare pastai
  • 1/2 ardei kapia rosu
  • 1 lingura rasa sare
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 lingurita condimente macinate (maghiran, cimbru, dafin)
  • 2-3 crengute marar

Scoateti boabele din pastai si spalati-le cu apa rece. Spalati si puneti la uscat borcanele. Lasati mazarea spalata intr-o strecuratoare cu gauri mari pentru ca sa se scurga bine apa. Puneti boabele de mazare in borcane, nu chiar pana sus, mai lasati 10-15 mm. Separat puneti pe foc 1.2 litri apa rece, in care adaugati sarea, zaharul si condimentele.

Nu lasati pe foc decat pana se dizolva sarea si zaharul, apa nu trebuie sa fiarba, doar sa fie putin calduta. Puneti lichidul in borcane, lasand vreo 5 mm pana sus. Taiati fasii ardeiul rosu si asezati in fiecare borcan, pe margini, cate 2-3 fasiute (daca aveti morcovi tineri, arata frumos si cu cateva feliute sau bastonase). Puneti in borcane si cate o crenguta de marar. Strangeti bine de tot capacele si puneti borcanele intr-o oala mai inalta, in care ati asezat un prosop de bucatarie.

Turnati in oala apa calduta pana la 4-5 mm sub capacele borcanelor si puneti-o la foc mic. Lasati sa fiarba 30 minute (timpul se masoara de cand incepe sa clocoteasca). Dati la perne oala, fara sa scoateti borcanele. E bine sa acoperiti intai cu musama mai mare, pungi de plastic, ce aveti si acoperiti apoi cu paturi si perne.

Lasati borcanele la sterilizat pana a doua zi, apoi stergeti-le si puneti-le in camara sau in beci. Puteti sa le si etichetati. Gata. N-au conservant, dar tin fara probleme si doi-trei ani.


0 Responses to “Mazare verde la borcan fara conservant”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2012
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: