14
Mai
12

Friptura de puisor (coquelet) cu vin, cartofi noi si sos de stafide

Coquelet este un pui tanar (28 zile) de 450-500 g. Un puisor asa micut, dragut si grasut, foarte fraged, poate fi mancat de doua persoane, tete-a-tete. Abia daca le ajunge pe o masea.🙂 Nimeni nu va impiedica sa luati un coqueletoi mai marisor.😀

Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • un pui micut, pana in 750 g
  • 500 g cartofi noi
  • 1-2 morcovi tineri
  • usturoi verde (5-6 fire)
  • 5-6 catei de usturoi sau usturoi granulat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 100 g unt
  • 50 g stafide brune
  • 200 ml vin rosu
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ketchup de ardei (rosii)
  • 10 linguri ulei de masline
  • foi de dafin, coriandru, oregano, ienibahar
  • sare, piper dupa gust

Se „grijeste” puisorul (se spala si se usuca cu hartie absorbanta), apoi se taie in doua pe mijlocul spatelui. Se poate indeparta coloana, dar nu consider ca este obligatoriu, doar daca aveti la ce sa o folositi.

Se ridica pielea de pe piept, unde introduceti un amestec compus din 50 g unt, usturoi verde si patrunjel tocat si condimente. Condimentati puisorul cu toate cele si puneti-l la prajit intr-o tigaie antiaderenta cu 5 linguri de ulei de masline, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Adaugat in tigaie, langa puisor, morcovii tineri feliati, usturoi feliat si acoperiti cu un capac, ca sa se patrunda bine carnea cu toate aromele, cu untul si sa inceapa sa se friga frumos.

In timp ce se prajeste ,apucati-va de sosul de stafide. Intr-o craticioara mai mica puneti untul si uleiul de masline ramas, stafidele, boia, otetul balsamic si dupa ce incepe sa sfaraie putin, stingeti cu vin si adaugati foi de dafin, sare, piper, condimente dupa gust.

Dar sosul de stafide, de la cap la coada, il gasiti in link-ul urmator: Sos de stafide brune

Peste puisor, puneti din cand in cand cate o lingura din sosul de stafide care fierbe.

Mutati puiul intr-o tava mai inaltuta pentru cuptor (vas de sticla termorezistenta, eu am folosit un vas ceramic). Turnati peste el tot ce a ramas in tigaia in care s-a prajit si asezati de jur-imprejur cartofii noi. Stropiti din belsug cu sos de stafide si dati tava la cuptorul preincalzit, la aproximativ 200 grade, timp de 30 de minute.

 

 

 

 

 

 

 

Intoarceti friptura, stropiti din nou cu sos si mai dati la cuptor pentru 10 minute, apoi intoarceti-o pentru inca 10 minute, ca sa se rumeneasca frumos. Se taie fripturica asta aromata si delicioasa in doua jumatati, se asaza pe farfurii, cu cartofi noi si sosul din tava. Sosul de stafide ramas se aduce separat, intr-un bol.

 

 

 

 

 

 

 

Dupa cum observati, toate sunt tinere, baby, puisorul, morcoveii, cartofiorii noi si usturoiul verde, doar stafidele sunt mai in varsta, dar vorba aia, stafida batrana face mancarea buna, ca si bucatareasa frumoasa (si grasa🙂 Persoanele de fata sunt excluse, cele care citesc si cele care scriu).  Pofta buna.


8 Responses to “Friptura de puisor (coquelet) cu vin, cartofi noi si sos de stafide”


  1. 1 violeta ilie
    Mai 14, 2012 la 14:56

    Foarte bun ! Cu siguranta ca a venit primavara ! Combinatia: cartofi noi , usturoi , stafide brune ,otet balsamic si coriandru este extraordinara !

  2. Mai 16, 2012 la 10:16

    Este delicios, sunt convinsa ! L-am luat in „colimator” .🙂

  3. 5 Adriana
    Mai 16, 2012 la 22:03

    Felicitari pentru premiu la Festivalul blogurilor!

  4. Mai 22, 2012 la 06:57

    Reteta e super, la fel si prezentarea! Stafidele brune si vinul rosu merg de minune impreuna…


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Mai 2012
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: