23
Apr
12

Cotlet de miel la cuptor

Mielul are un cotlet cam mititel, ca abia il gasesti.🙂 Cel mai bine se prepara ori lasat si cu putina coasta, ori batut si umplut. Eu am preparat ambele variante.

Ingredientele pe care le-am folosit, pentru 6 portii:

  • 1 bucata de cotlet cu coasta taiata cam de 10-12 cm, feliat (~300g)
  • cotlet fara os (~350g)
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 50 g sunca afumata sau costita
  • 1 castravete murat
  • 1 morcov
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 pahar de vin rosu
  • 3 linguri ketchup de ardei
  • 3-4 foi de dafin
  • busuioc, cimbru, maghiran, coriandru, ienibahar, dupa preferinta
  • sare si piper dupa gust
  • optional 2 lingurite legume uscate si macinate 

Eu usuc si macin singura legume (morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, usturoi, ardei gras, etc.). Se gasesc si de cumparat, uscate si macinate, 100% naturale, fara sare, conservanti, coloranti de Sano Vita. Or mai fi altele, dar eu pe astea le stiu.

Cotletul fara os se taie in 5-6 bucati, care se bat cu ciocanul de carne, pana obtineti niste dreptunghiuri nu prea groase, cam de 10 x 8 cm. Se condimenteaza, apoi se asaza in mijlocul lor fasii de ceapa si usturoi verde, morcov, castravete si sunca.

Infasurati fiecare bucata si prindeti-o cu scobitori. Intr-un vas termorezistent asezati un strat de ceapa si usturoi verde, cotletele cu os feliate si condimentate, „sarmalutele” de cotlet, morcovul ramas taiat felii, fasiute de castravete, patrunjel, foile de dafin, otetul balsamic, condimente, vinul, ~100 ml apa si sunca ramasa. Acoperiti cu folie alimentara, sau cu capac si dati friptura la cuptorul preincalzit, la 200 grade C, ~35 minute. Indepartati folia sau capacul si ungeti carnea cu ketchup, stropiti cu sosul din vas si lasati la cuptor inca 10-15 minute, la foc mediu, ~175 grade C (micsorati putin flacara).

Fripturica este gata, infasurati fiecare coasta la capat cu putin staniol si asezati pe farfurii cate un cotlet umplut taiat in doua-trei bucati, o bucata de cotlet cu coasta, cateva legume si sos din tava. Nu uitati sa indepartati scobitorile.🙂 Pofta buna.


5 Responses to “Cotlet de miel la cuptor”


  1. 1 violeta ilie
    Aprilie 23, 2012 la 13:57

    Este minunat ! Mi-am dat seama de faptul ca ” este foarte grea carnea de miel „a ramas doar o legenda . Asa preparata , este un deliciu .

  2. Mai 2, 2012 la 11:48

    Salut Doina!
    Te rog frumi,pune o reteta cu mancare de marar si carne de miel.Multam fain!

  3. Mai 3, 2012 la 17:11

    Eu in general nu mananc carne de miel dar o sa incerc reteta asta.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Aprilie 2012
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: