07
Apr
12

Desert cu fructe si bezea

Cand vrei sa faci ceva bun si nu dispui de prea mult timp, te ajuta „rezerva” din camara si  iaurtul cu fructe. Rezultatul va fi un desert minunat.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 300 g gem/dulceata de fructe (visine, capsuni, caise) sau fructe din compot
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 iaurturi de 125 g Danone Nutriday delicios sau Cremosso cu fructe
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 ml esenta de rom

Puneti ouale intr-un bol, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati in bol coaja de lamaie si plicul de zahar vanilat, bateti cu un tel compozitia, in care incorporati faina si o lingurita de zahar pudra. Rasturnati compozitia intr-o tigaie antiaderenta unsa cu unt si incinsa. Coaceti la foc mic 3-4 minute pe fiecare parte, ca un fel de omleta, care va fi blatul desertului.

Asezati blatul intr-un vas de sticla termorezistenta uns cu putin unt, apoi puneti in mijloc fructe din dulceata sau din compot si iaurtul.

Indoiti marginile blatului peste umplutura si intoarceti-l cu suprapunerea in jos. Ungeti cu doua linguri de gem. Bateti albusurile cu un mixer si incorporati zaharul pudra ramas si esenta de rom. Albusurile se vor bate mai bine daca adaugati un praf de sare. Insistati pana cand obtineti o spuma care sta bat. 🙂

Imbracati bine desertul cu spuma de bezea si decorati cu cateva fructe. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu (175-180 grade C) pentru 10-12 minute, sa nu se arda prea tare bezeaua. Eu am folosit un cuptor cu halogen.

Dupa ce bezeaua devenit aurie, desertul este gata. Scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se racoreasca. Cand serviti portiile la masa, puteti sa adaugati sirop din dulceata sau iaurt cu fructe.

Ce ziceti, va place? Ca sa simtiti cat e de bun, trebuie sa il si preparati. Nu veti regreta.

Anunțuri

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,996,699 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.204 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Aprilie 2012
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: