10
Mar
12

Friptura 3C (trei feluri de carne: cotlet, costita, curcan)

Unele feluri de carne sunt putin mai seci, fara grasime, mai fade – la friptura. Si atunci m-am gandit sa fac o friptura combinata unde sa se imbine toate gusturile si aromele si sa isi potenteze gustul una alteia. Am introdus in combinatie costita (sunca). Sa vedem ce a iesit. Mama, mama, ce bun a fost! Simplu de facut si de efect.

Pentru un platou mare de friptura, am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg cotlet de porc fara os
  • 350-400 g costita fiarta si afumata (sunca)
  • 0.5 kg piept de curcan
  • 1 pastarnac mare
  • 1-2 peperoni
  • 1/2 ardei gras rosu (kapia)
  • 2 linguri pasta de ardei
  • cateva fire de patrunjel
  • 3 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • cateva boabe de ienibahar
  • ghimbir, usturoi granulat, mix de condimente pentru fripturi, sare, piper macinat, dupa gust

Taiati cotletul, curatat de pielite, in 5-6 felii mai groase, de 30-35 mm, apoi taiati fiecare felie prin mijloc, dar nu de tot – va opriti cu 1 cm inainte. Desfaceti fiecare felie, puneti-o intinsa pe un fund de lemn si bateti carnea pana obtineti o bucata de aproximativ 4-5 mm grosime. Presarati cu condimente – sare, piper, usturoi granulat, apoi acoperiti cotletul cu feliute foarte subtiri de costita (sunca). Nu acoperiti chiar tot, lasati o portiune libera la o margine. Taiati pieptul de curcan in atatea fasii cate felii de cotlet aveti si puneti cate una in mijlocul costitei, iar pe fiecare bucata de curcan, asezati cate o fasie de ardei gras rosu, peperoni sau pasta de ardei.

 

 

 

 

 

 

 

Rulati fiecare bucata, apoi asezati-le intr-un vas de sticla termorezistenta, tava, ceramica, cat mai inghesuite una langa alta ca sa nu se desfaca. Din loc in loc asezati printre ele felii si fasii de pastarnac, peperoni, cateva feliute de ghimbir, boabele de piper si ienibahar, cateii de usturoi necuratati si zdrobiti cu latul cutitului, foi de dafin. Presarati cu verdeata si mix de condimente, sare, piper, apoi turnati apa cat sa ajunga la nivelul fripturii si uleiul. Eu am folosit in loc de ulei 3 lingurite de untura de curcan preparata de mine.

 

 

 

 

 

 

 

Dati friptura la cuptorul preincalzit, la foc mediu ~30 de minute, apoi dati focul mic si mai lasati vreo ora buna, pana se rumeneste frumos. Daca scade zeama prea mult, mai picurati din cand in cand putina apa fierbinte.

 

 

 

 

 

 

 

Asezati pe farfurii cateva feliute nu prea groase de friptura (10-15 mm), legumele din tava si decorati cu feliutele de peperoni, patrunjel, una doua linguri de sos din tava. Pofta buna.


5 Responses to “Friptura 3C (trei feluri de carne: cotlet, costita, curcan)”


  1. 1 Mare Maria
    Martie 12, 2012 la 10:41

    O friptura…… fabuloasa:)!!!!!!Super, super delicioasa!

  2. Martie 12, 2012 la 15:02

    Daaaa, super reteta, eu chiar am sa fac, ca mi-e pofta! Asta o sa vina ca o bomba pentru vecinii care tin post acum :)), iar eu o sa am papa bun!

  3. Martie 15, 2012 la 12:26

    Hello Webmaster, I noticed that https://nicuvar.wordpress.com/2012/03/10/friptura-3c-trei-feluri-de-carne-cotlet-costita-curcan/ is ranking pretty low on Google and has a low Google PageRank. Now the Google PageRank is how Google is able to see how relevant your webpage is compared to all the other webpages online, if you cannot rank high at the top of Google, then you will NOT get the traffic you need. Now usually trying to get to the top of Google costs hundreds if not thousands of dollars and very highly optimized targeted marketing campaigns that takes a team of experts months to achieve. However, we can show you how to get to the top of Google with no out of pocket expenses (free traffic), no stupid ninja tricks, no silly mind control techniques, and this will be all white hat with no blackhat software or tactics that could possibly land you on bad terms with Google and put you in the dreaded „Google Sandbox”. We’ll show you how to easily capture all the targeted traffic you need, for free, multiple ways to land fast (not months) first-page rankings in Google and other major search engines (Bing, Yahoo, Ask, etc), even show you strategies on how to earn daily commissions just try Ranking Top of Google, please check out our 5 minute video.

  4. 4 Camelia
    Aprilie 30, 2012 la 19:56

    Felicitari pt.creativitate!

  5. 5 Gina
    Mai 10, 2012 la 20:05

    pare tare bunut……..am sa incerc si eu


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2012
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: