22
feb.
12

Pane de sunca cu legume natur

A trebuit sa incropesc ceva la repezeala, pentru ca au venit copiii la masa, pe neasteptate. Aveam sunca de casa facuta de noi, oua de la gaini, ceva morcovi si pastarnac. Sa vedeti cum m-am descurcat si ce-a iesit! Le-a placut foarte mult.

Ingrediente:

  • 300 g sunca de casa cruda si afumata
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 peperoni proaspat
  • 2-3 rosii cherry
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita mix de verdeturi uscate
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • sare, piper dupa gust

Taiati sunca felii cat mai subtiri (1 mm), curatati legunele si taiati-le bastonase de 5 cm lungime.

Taiati rosiile cherry in jumatati si feliati ardeiul in feliute aproximativ 2 mm grosime.

Preparati aluatul pentru pane din faina, oua, condimente si apa, astfel incat sa obtineti un amestec omogen, putin mai gros decat cel de clatite.

Pentru garnitura de legume am folosit o tigaie tip Dry Cooker (nu chiar aia din reclama) unsa cu 2 lingurite de ulei, in care am pus la gratinat morcovii si pastarnacul, pudrati cu zahar, sare si piper. Feliile de sunca le-am tavalit prin aluatul pentru pane.

Puneti uleiul la incins, la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta, apoi prajiti pe rand paneurile de sunca. Intre timp legumele se inabusesc frumos in cealalta tigaie. Scoateti paneurile pe hartie absorbanta.

Continuati pana terminati toate feliile de pane, apoi adaugati in tigaia cu legume jumatatile de rosii si feliutele de ardei. Mai lasati legumele la foc mic cu capac inca 3-4 minute.

Totul a fost gata in 20 de minute si foarte apreciat. Am asezat pe farfurii paneuri, legume si am decorat cu verdeata uscata si cateva feliute de gogosar murat. Puneti tot pe farfurii si dati-le la copii! Mancarea „serioasa” inca fierbea pe aragaz, cand copiii erau de mult saturati si plecati. Pofta buna.


6 Răspunsuri to “Pane de sunca cu legume natur”


  1. februarie 22, 2012 la 18:22

    Cat de bun a fost ! Felicitari pentru idee…..
    Din pacate, la noi sunca nu se taie pina la Pasti. Asta este obiceiul….
    Va tzuc pe amandoi !

    ‘…….

  2. 3 violeta ilie
    februarie 27, 2012 la 10:07

    Nu am mancat astfel de sunca ,sunt din alta zona dar mi s-a parut o minune. Sper sa ajung sa gust vreodata asa ceva . Adevarat ,Dry Cooker face minuni iar la tine ,observ ca le-a triplat! Bravo ! Voi incerca .

    • 4 Doina
      februarie 27, 2012 la 12:52

      Multumesc, Violeta. Sa stii ca sunca la fel gasesti la Kaufland, in vid, la 1/2 kg, cu 10 lei. 🙂
      Magazine Kaufland sunt cam peste tot, trebuie sa fie unul in apropiere de tine.

  3. martie 1, 2012 la 08:19

    De 1 Martie, un gând bun şi o primăvară cu multe bucurii şi împliniri ! Corvin


Lasă un răspuns către Doina Anulează răspunsul


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2.371.059 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te celorlalți 3.341 de abonați.

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

februarie 2012
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina