14
Ian
12

Pulpa de curcan picanta la tava cu legume

Pentru noi doi e prea mult sa fac friptura din ditamai curcanoiu’. Doar o pulpa superioara mai maricica a avut aproape 1,5 kg. Ne-a ajuns cateva zile si puteam hrani si musafirii.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • o pulpa superioara de curcan de 1,3-1,5 kg
  • 1/2 telina
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 peperoni
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • cateva feliute de ghimbir
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingura otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • 20 ml ulei
  • piper boabe (10-15)
  • piper macinat 1/2 lingurita
  • coriandru 1/2 lingurita
  • ienibahar macinat 1/2 lingurita
  • 3-4 foi de dafin
  • sare

Am preparat un bait din vin, ulei de masline, otet balsamic, sare si celelalte condimente, apoi am tavalit prin el pulpa de curcan, am adaugat feliute subtiri de peperoni, ardeiul gras rosu taiat fasii, cateii de usturoi zdrobiti cu latul cutitului, ghimbirul si am lasat-o sa se marineze cateva ore (de seara pana a doua zi este cel mai bine).

Intr-o tigaie antiaderenta se pune la prajt, in ulei, pulpa bine scursa, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Se toarna tot baitul ramas intr-o tava, se adauga felii de telina si morcovi, pulpa de curcan impreuna cu uleiul in care s-a prajit, 80-100 ml apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu, ~ o ora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scoateti tava din cuptor, desfaceti cu grija folia, intoarceti pulpa pe cealalta parte, acoperiti din nou si dati-o la cuptor inca 20-25 de minute. Indepartati folia si lasati sa se rumeneasca friptura inca ~ 25-30 de minute, la foc mic.

 

 

 

 

 

 

 

Este atat de moale, aromata si gustoasa ca nu-i mai trebuie nicio garnitura. Poate, cine vrea, colea cate o muratura, gogonica, varza acra, castravecior, gogosar, ceva si atat. Pofta buna.


5 Responses to “Pulpa de curcan picanta la tava cu legume”


  1. Ianuarie 15, 2012 la 10:10

    Arata fabulos de gustos! Reteta in sine este de nota 11🙂 Pupici :X

  2. Ianuarie 30, 2012 la 19:04

    Imi cer scuze ca nu am mai venit de mult pe la tine, dar nici tu n-ai mai postat prea des. Te invit pe blogul meu sa ridici un premiu oferit din toata inima pentru ca o meriti cu prisosinta!
    Pupici!
    Nicusor azi n-ai raspuns la telefon. Mai incerc.

  3. Februarie 16, 2012 la 15:40

    Arata fantastic, deja papilele mele gustative au declansat o reactie in lant.

  4. 5 violeta ilie
    Februarie 27, 2012 la 10:35

    Arata foarte bine. Precis este si gustoasa . Ii voi surprinde pe invitati!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2012
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: