11
Noi
11

Pulpa de porc feliata la tava, aromatizata cu telina si mar

Cateodata simtim nevoia sa mai schimbam gustul fripturilor. Am preparat o friptura interesanta, foarte aromata si gustoasa, cu telina si mar. Am facut si cu dovleac, gutuie sau alte arome, retetele le gasiti pe blog.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 1,2-1,5 kg pulpa de porc fara prea multa grasime
  • 200 g telina
  • 1 mar mai mare
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva fire patrunjel verde
  • 2 linguri otet balsamic
  • 4 linguri de ulei
  • foi de dafin, coriandru, cimbru, oregano
  • sare, piper dupa gust

Taiati pulpa felii de 15-20 mm grosime si puneti-le intr-o tava nu prea mare, putin suprapuse una peste alta. Taiati felii de 5-6 mm grosime marul si telina si intercalati-le intre bucatile de carne. Ceapa curatata si taiata solzisori se adauga impreuna cu usturoiul necuratat, zdrobit cu latul cutitului, rosiile si ghimbirul ras. Asezati din loc in loc cate o frunza de patrunjel, foi de dafin si celelalte condimente.

 

 

 

 

 

 

Stropiti cu ulei si otet balsamic, adaugati sare, piper si 500 ml apa, acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 2 ore.

 

 

 

 

 

 

 

Indepartati folia si lasati friptura la cuptor inca 35-40 de minute, la foc mic, sa scada si sa se rumeneasca frumos. Cand serviti friptura la masa, impreuna cu cateva legume din tava, mixati sosul care ramane si turnati-l peste friptura si garnitura. Eu am servit cu piure de cartofi. Pofta buna.


10 Responses to “Pulpa de porc feliata la tava, aromatizata cu telina si mar”


  1. Noiembrie 11, 2011 la 12:16

    ce frumos arata straturile de bunatati din tava😉

  2. 2 DiaMar-bucataria galbena
    Noiembrie 11, 2011 la 14:25

    Ce bunatate ai pregatit.O zi buna sa ai.

  3. Noiembrie 16, 2011 la 19:29

    Câte arome!!! irezistibil🙂

  4. Noiembrie 22, 2011 la 21:03

    Un adevarat festin!!!!!!!!!!!Pupici😡

  5. Ianuarie 10, 2012 la 20:32

    Buna seara,fetelor!
    Am si eu o intrebare:stie cineva cum se prepara otetul din vin?am cautat pe net si nu am gasit o reteta pentru prepararea otetului in casa.
    Multumesc anticipat!

  6. Ianuarie 13, 2012 la 18:12

    Salut,Doina!
    Retzeta e faina si usor de preparat,mi-am notat-o si bineinteles voi trece la fapte.Multumesc tare mult,promit sa vin cu detaliile produsului finit.
    Weekend frumos!

  7. Octombrie 19, 2012 la 18:42

    pare foarte buna!o s-o incerc


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2011
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: