02
Noi
11

Vitel inabusit cu legume si sos de ceapa (o tocanita mai altfel)

M-am gandit ca, daca tot fac tocanita, sa ramana si ceva pentru o supica buna. Mi-a iesit mai repede, mai bine si mai gustoasa decat tocanitele clasice.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg carne (rasol) de vitel
  • 10 cepe albe (1-2 pot fi si cepe rosii)
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 albitura
  • 2-3 rosii
  • 150 g pasta de ardei grasi/ketchup
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cartof
  • 1 ardei iute (peperoni)
  • patrunjel verde/uscat
  • 4 linguri de ulei
  • cimbru, dafin, coriandru, oregano
  • sare, piper dupa gust

Puneti la fiert (in oala de fiert sub presiune) carnea, in apa rece cu putina sare, luati spuma cand clocoteste si adaugati 1 morcov, 1 ardei gras, o ceapa, albitura si puneti capacul. Lasati sa fiarba la foc mic vreo doua ore (in oala de fiert sub presiune ~o ora) pana se inmoaie bine carnea.

Intre timp curatati cepele dupa ce au stat vreo 10 minute in apa rece (n-o sa va usture ochii deloc) si tocati-le nu prea marunt. Se taie intai in jumatate si apoi feliute subtiri. Curatati si taiati felii subtiri morcovul ramas si puneti-le la calit in ulei intr-o cratita mai mare sau oala de tuci.

Dupa cateva minute adaugati ceapa, rosiile curatate de pielita si taiate feliute subtiri, usturoiul maruntit, ardeiul gras ramas taiat fideluta, ardeiul iute si condimentati. Lasati sa se caleasca la foc mic, apoi adaugati pasta de ardei si cateva polonice din zeama in care fierbe carnea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, se scoate din supa carnea bine fiarta si se pune in tocanita. Daca mai trebuie, completati cu putina zeama din supa si lasati sa mai fiarba impreuna ~20 de minute, pana scade. Adaugati patrunjel si dregeti gustul de sare, piper, condimente. Cine doreste poate ingrosa putin sosul cu 1-2 lingurite de faina desfacute in putina apa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se serveste calda cu mamaliguta, cate un ardei iute, muraturica, etc. Supa care va ramane este nemaipomenita, concentrata, puneti doar taitei sau galuste si s-a rezolvat si felul intai. Pofta buna.


4 Responses to “Vitel inabusit cu legume si sos de ceapa (o tocanita mai altfel)”


  1. Noiembrie 2, 2011 la 17:10

    arata super! Cred ca e delicioasa mancarica!!!

  2. Noiembrie 4, 2011 la 15:02

    Un deliciu tocanitza ta !

  3. Noiembrie 10, 2011 la 16:55

    ADOR ORICE TOCANITA MAI ALTFEL😉 !!!

  4. Noiembrie 22, 2011 la 21:01

    Delicios si savuros,putin spus…..si mai ales cu vitel,yammi,yammi………Pupici:x


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2011
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: