14
Oct
11

Pasta de ardei la borcan

Am facut pasta doar din ardei, ca un fel de ketchup fara rosii, ceapa, etc. si zau daca n-a fost mai buna ca o zacusca. Poti sa-i spui si zacusca sau ketchup de ardei. O folosesc la sosuri, ciorbe, fripturi sau pe paine.

Am folosit

  • 5 kg ardei kapia rosii, mari si carnosi
  • 5 kg ardei grasi (sa nu fie chiar verzi)
  • 1 litru ulei
  • 400 g zahar
  • 2-3 linguri sare
  • 1,5 plic pikant fix iute

sau, in loc de pikant fix:

  • 8 lingurite boabe de mustar
  • 10 foi de dafin
  • 3 linguri sare
  • 3 lingurite boabe de piper
  • 3 lingurite tarhon

Ardeii kapia se coc la foc iute si se pun intr-un vas presarati cu sare, pe masura ce sunt copti. Se acopera vasul cu un capac, ca sa stea la aburi, cel putin o ora. Se vor curata mult mai usor. Spalati-va din cand in cand mana cu apa. Se curata cotoarele si semintele.

Cand coaceti ardeii este foarte bine sa acoperiti aragazul cu folie de aluminiu. Nu se va murdari deloc.

 

 

 

 

 

 

 

Intre timp, taiati  ardeii grasi in bucati mai mari, indepartand cotoarele si semintele si prajiti-i in ulei, la foc mic, pana se inmoaie, amestecand ca sa nu se arda. De fapt fierb in ulei. Adaugati si ardeii copti si lasati sa racoreasca vreo doua ore. Adaugati piperul (eu folosesc piperul macinat, pentru ca imi place sa fie mai condimentati), zaharul si sarea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mixati totul (cu un mixer de mana, daca aveti) si puneti pasta de ardei sa mai fiarba 35-40 de minute, adaugand cu 5 minute inainte de sfarsit  pikant fix sau toate ingredientele echivalente. Puneti borcanele sa se infierbante intr-o cratita mai mare, in care ati pus un prosop de bucatarie si cativa cm de apa. Dupa ce s-au infierbantat bine borcannele, umpleti-le cu pasta de ardei, strangeti bine capacele si puneti-le imediat  la perne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A doua zi le duceti in camara, apoi puteti sa folositi pasta de ardei cand aveti nevoie. Incercati si nu o sa va para rau.

About these ads

7 Răspunsuri to “Pasta de ardei la borcan”


  1. octombrie 14, 2011 la 21:56

    tii,da’ce harnicuta esti ! si eu fac pasta de ardei,dar numai cu usturoi si daca mai e nevoie sare si bineinteles ulei.de multe ori o mancam pur si simplu pe paine prajita.dar eu nu fac decat cate un borcanel,n-o conserv.o tin la frigider si tin e foarte bine 3-4 saptamani.

  2. octombrie 20, 2011 la 21:08

    Nu am incercat niciodata fara rosii. Cred ca o sa “stric” si eu cateva kg de ardei gras…

  3. octombrie 21, 2011 la 09:23

    Buna ziua,
    Avem adresa dumneavoastra din mediul online.Ne bucuram ca din ce in ce mai multi vor sa isi exprime gandurile sau chiar , de ce nu, sa schimbe lumea.
    Sa stiti ca va apreciem si va incurajam!
    In acest sens venim cu cea mai avantajoasa oferta.Puteti sa aveti un site online pe care sa il creati GRATUIT cu platformele noastre (www.123-online.ro/site-uri-gratis)
    Va oferim domenii si gazduire , iar in plus va facem cadou participarea la diferite evenimente ( http://www.facebook.com/gazduirepenet ) pentru ca ne implicam si va suntem alaturi .
    Fii si tu alaturi de noi!!!
    Daca totusi aveti nevoie de ajutor, echipa noastra va sta la dispozitie pentru a face cei 3 pasi catre mediul online (domeniu, gazduire, site )
    Succes!
    Top 10 motive – De ce noi?! http://123-online.ro/de-ce-noi/top-10-motive/
    Cu stima ,
    http://www.123-online.ro
    web@123-online.ro 0737 39 39 02 pentru servicii de web design
    suport@123-online.ro 0763 380 132 pentru problem tehnice
    sales@123-online.ro 0758 740 791 pentru departamentul vanzari

  4. octombrie 26, 2011 la 15:22

    nici eu nu am incercat fara rosii

  5. noiembrie 10, 2011 la 16:56

    Si noi facem aceasta minunata pasta care este delicioasa!!

  6. august 2, 2013 la 17:19

    Cred ca este delicios! Oare merge fara sa coc ardeii capia? Nu-mi place sa curat ardei copti…


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,450,783 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,467 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

octombrie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Iul   Noi »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,467 other followers

%d bloggers like this: