27
Iul
11

Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)

Daca am avut anul acesta o reteta din Pirinei, trebuia sa avem si una din Alpi. Aceasta a aparut in etapa a 19-a: Muşchi de porc la cuptor.

Ingrediente pentru 4 porţii:

1 kg muşchi de porc
1 ardei gras
4 gogoşari roşii
o jumătate de rădăcină de ţelină
o ceapă mare
o căpăţână de usturoi
o jumătate de borcan de muştar
o lingură de făină
ulei, boia iute, sare si piper
rozmarin, cimbru şi dafin

Preparare:

Într-un bol se pregăteşte o pastă din muştar, usturoiul curăţat şi pisat mărunt, ierburile tăiate mărunt (rozmarin, cimbru, dafin), o lingură de boia, sare şi piper. (Eu mixat in blender usturoiul, dafinul, cimbrul, rozmarinul, putin coriandru si maghiran, apoi le-am amestecat cu mustar si boia). Muşchiul de porc (au fost 3 bucati) se leagă cu o sfoară şi se pune pe un platou. Cu pasta pregătită se tapetează carnea şi se lasă apoi la rece o oră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gogoşarii se coc, se curăţă de pieliţă, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie fâşii. Ţelina se spală, se curăţă de coajă şi se taie în bastonaşe subţiri. Se ia un vas de Jena, se tapetează cu ulei, ardei, ţelina, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, sare şi piper. Deasupra se pune muşchiul de porc, se adaugă jumătate din gogoşarii copţi şi o jumătate de cană de apă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acoperiţi vasul şi puneţi-l în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de o oră şi jumătate sau două ore. Am mai scos vasul doua ori si am intors muschiuletul de pe o parte pe alta.

(dacă vi se pare că legumele lasă prea multă apă, scoateţi capacul spre sfârşitul coacerii; sosul va scădea, iar carnea se va rumeni frumos.)

După ce e gata, scoateţi sfoara, puneţi muşchiul pe un platou împreună cu legumele, strecuraţi sosul rămas şi amestecaţi-l cu o lingură de făină şi o lingură de apă. Fierbeţi două minute la foc mic amestecând continuu. Gogoşarii copţi nefolosiţi transformaţi-i într-o pastă cu ajutorul mixerului.

 

 

 

 

 

 

 

Serviţi muşchiul împreună cu legumele, pasta de gogoşari, sosul fierbinte şi un pahar de vin roşu la temperatura camerei. Pofta buna.


10 Responses to “Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)”


  1. Iulie 27, 2011 la 21:36

    Totul pare atat de usor si de delicios atunci cand citesc articolele pe blogul tau, incat imi da curaj sa incerc si eu retetele😀 MINUNAT BLOG😀

  2. 2 Pulimea taichii
    August 4, 2011 la 22:24

    Yammiii, apetisant muşchi. E trecut pe meniul prînzului de mîine🙂

  3. 3 Pulimea taichii
    August 11, 2011 la 15:36

    Abia azi i-a venit acestei reţete rîndul să intre în meniu. Deja e la cuptor. Miroase bine de tot😉

  4. 4 Pulimea taichii
    August 11, 2011 la 17:33

    Da ! A ieşit minunată: o feerie completă a gusturilor – iute (sosul de boia impregnat în muşchiuleţ), dulce (sosul de gogoşari), sărat (garnitura de legume) şi amar (frunzuliţa de pitrînjăl)😉. Mulţumim🙂

  5. August 17, 2011 la 02:00

    reteta e grozava ! atata doar ca eu am prieteni traitori in Franta si imi spun ca nu se gasesc gogosari.Doar ardei rosii mari,de aia sunt putin intrigata de reteta.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2011
L M M M V S D
« Iun   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: