10
Iul
11

Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe

Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe

cu frisca si sirop de ciocolata

Ce poate fi mai placut, pe caldurile astea, decat sa te delectezi cu o inghetata cremoasa, intr-o combinatie jucausa si rafinata in acelasi timp? Am imbinat in aceeasi cupa de inghetata mai multe gusturi si culori: visine, caise, ciocolata, vanilie si frisca.

Se prepara destul de usor, folosind urmatoarele ingrediente, din care vor iesi 15-20 de cupe cu de toate:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 1 litru lapte UHT sau fiert si racit
  • 400 ml frisca lichida
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 5 lingurite cu varf de cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 ml esenta de rom
  • 150 g caise
  • 150 g visine
  • 4 linguri de smantana 20%

Puneti intr-o craticioara 100 g zahar si 5 galbenusuri, amestecati, adaugati 500 ml lapte, 5 plicuri de zahar vanilat, 50 ml frisca lichida si omogenizati compozitia cu un tel sub forma de para. Pana faceti toate acestea aveti grija sa puneti la fiert pe aragaz apa pentru bain marie, va fierbe in ~5 minute, apoi dati focul foarte mic si puneti deasupra craticioara cu compozitia de vanilie.

 

 

 

 

 

 

 

Amestecati cu telul pana se ingroasa. Aveti grija sa fie focul foarte mic, ca sa nu se taie inghetata. Se lasa la foc ~30 de minute, amestecand din cand in cand. Mutati-o in alt recipient. In timp ce se raceste prima compozitie de vanilie, procedati la fel cu cea de ciocolata. In craticioara in care a fost vanilia puneti 100 g zahar, 5 galbenusuri, cacao, 50 ml frisca lichida,  esenta de rom, 50 g ciocolata, 500 ml lapte si amestecati-o pe bain marie tot ~30 de minute. Lasati-o sa se racoresca, apoi adaugati o lingura cu varf de smantana.

Intre timp, bateti spuma foarte tare cele 10 albusuri, apoi impartiti-le in mod egal in cele doua compozitii de vanilie si ciocolata. Amestecati pana la omogenizare.

Impartiti compozitia de vanilie in trei recipiente. Amestecati in fiecare compozitie cate o lingura cu varf de smantana. O inghetata ramane simpla, de vanilie, in a doua incorporati caisele tocate foarte marunt si in cealalta visinele curatate de samburi si mixate foarte bine, apoi dati inghetatele la congelator, pentru 3-4 ore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preparata astfel, inghetata va fi pufoasa si cremoasa. Inainte de a servi inghetata bateti frisca ramasa. Eu am folosit frisca El Maestro, care este gata indulcita. Puneti intr-un vas, la foc mic ciocolata ramasa, rupta bucatele mici cu 3-4 linguri de apa si in 2-3 minute este gata siropul.

 

 

 

 

 

 

 

Puneti in cupe combinatii din toate felurile de inghetata.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugati frisca si decorati cu sirop de ciocolata, feliute de caise si visine.

 

 

 

 

 

 

 

Racoriti-va si delectati-va cu placere.


4 Responses to “Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe”


  1. Iulie 10, 2011 la 12:59

    E fantastica, dar in frigiderul meu, nu e! Am cautat peste tot!

  2. Iulie 10, 2011 la 23:08

    Frumoasa prezentare, arata excelent inghetata ta!

  3. Mai 8, 2012 la 13:00

    Sariti la inghetate ca ne asteapta o vara caniculara !:)) Arata delicios !


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2011
L M M M V S D
« Iun   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: