18
Iun
11

Dulceata de visine (cirese)

La noi, dulceata de visine incepe cu urcatul pe scara si culesul din pomi. Nu mergem dupa ele la piata, pentru ca avem visini in gradina.

Pentru 6 borcane de 400 g, avem nevoie de urmatoarele:

  • 2 kg de visine
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri Gelfix 2 : 1

Daca faceti dulceata de cirese, aveti nevoie si de zeama de la o lamaie, care se adauga la inceputul fierberii.

Visinele se tin in apa rece cam o ora, apoi se clatesc in doua-trei ape si se scurg bine.

Incepe o munca mai migaloasa de scos samburii. Daca nu aveti aparat special, puteti sa scoateti samburii cu o agrafa (asa cum facea bunica).

Lasati visinele cu tot cu sucul lor sa stea, cu 3-4 linguri de zahar si cele doua plicuri de Gelfix 2-3 ore. Omogenizati si puneti-le apoi la fiert, la foc moderat, amestecand cu o lingura de lemn. In momentul cand ajunge amestecul la fierbere, adaugati restul de zahar si amestecati pana cand compozitia ajunge din nou la fierbere. Lasati sa fiarba, amestecand continuu, inca 5 minute.

Sa aveti pregatite borcanele curate si uscate, pe care le veti aseza intr-o cratita cu apa, pe flacara mica a aragazului, pana se infierbanta. Turnati in ele dulceata fierbinte si strangeti bine capacele. Puneti imediat borcanele, sa stea cu gura in jos, vreo 2-3 minute, apoi bagati-le la cuib de perne, unde sa stea bine acoperite, pana a doua zi.

Este o dulceata putin spre jeleu, pentru ca am pastrat si sucul fructelor.

Poate fi folosita la clatite, torturi, prajituri. Eu am facut o sarlota in doua straturi, cu dulceata de visine la mijloc. O minunatie.

About these ads

6 Răspunsuri to “Dulceata de visine (cirese)”


  1. iunie 20, 2011 la 00:11

    Offtopic : Cu drag pentru Blogosfera – http://www.claudiu-savu.info/2011/06/zelist-friends-3.html

    In alta ordine de idei, dulceata asta este preferata mea :)

  2. iunie 21, 2011 la 12:24

    Cu placere Doina, iti dau adresa sa-mi trimiti si mie un borcanel ? :)

  3. 4 andreescu cristina
    iunie 24, 2011 la 13:41

    foarte interesant si angrenant in acelasi timp…pare o provocare placuta si cu rezultate optime

  4. 5 ana
    iunie 16, 2012 la 00:20

    bun imi place

  5. 6 stela
    iulie 4, 2012 la 09:18

    vrem reteta de charlota arata excelent


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,451,618 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,467 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

iunie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai   Iul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,467 other followers

%d bloggers like this: