09
Apr
11

Drob de miel in „halat”

Daca nu aveti prapurele puteti inveli drobul intr-un aluat asemanator cu cel de clatite. Asa este cel mai simplu. Daca aveti maruntaie mai putine, completati cu 0.5 kg ficat de pui. Iese grozav.

Este gata in ~ 2 ore din urmatoarele ingrediente:

maruntaiele de la 1 miel (aproximativ 1 kg de maruntaie)
4 legaturi de ceapa verde
2 cepe (una dintre ele rosie)
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
4 linguri de faina
5 oua
1 lingurita unt
1 lingura pesmet sau faina pentru tapetat tava
10 ml ulei
1 morcov
1 albitura
3-4 foi de dafin
1 lingurita boabe de piper
sare, piper, cimbru

Spalati bine de sange maruntaiele si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca luati spuma, adaugati o ceapa, morcovul, albitura, dafinul, boabele de piper si lasati sa fiarba la foc mic cu capac ~30 de minute. Daca folositi si ficat de pui, fierbeti-l impreuna cu maruntaiele.

Intre timp curatati si spalati ceapa verde, usturoiul, ceapa rosie si tocati-le marunt, apoi puneti-le la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta, fara sa le prajiti, picurati putina apa. Caliti-le cam 7-8 minute.

Scoateti maruntaiele din zeama in care au fiert, lasati-le sa se racoresca putin si tocati totul marunt cu satarul (unii le dau prin masina de tocat). Puneti totul intr-un bol, adaugati verdeata tocata, calitura din tigaie, 3 oua, omogenizati si dregeti gustul de sare, piper, cimbru.

Ungeti cu unt si tapetati o tava mai inaltuta, turnati si nivelati compozitia. Amestecati 2 oua cu patru linguri de faina, 100 ml apa, sare, piper si turnati totul peste drob. Decorati cu cateva frunze de patrunjel, feliute de peperoni si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 40-45 de minute. Sa aveti grija sa nu se arda deasupra si sa nu se susuce prea tare drobul. Este mai bun asa, suculent, nu prea uscat.

Mie imi place sa pun in compozitie morcovul si albitura care au fiert cu maruntaiele, tocate marunt. Cum doriti. Dupa ce scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca, pentru ca se taie mai bine cand este rece. Paste Fericit!


2 Responses to “Drob de miel in „halat””


  1. 1 Carmen
    Aprilie 10, 2011 la 13:40

    Arata bine,singurul lucru care nu se potriveste si l-am observat la toate retetele vizionate,este catifeaua aceea bordo care se vede sub farfurii sau in spatele lor.Arata batraneste…deprimant.

    • 2 Doina
      Aprilie 11, 2011 la 12:45

      Nici mie nu imi place catifeaua.🙂
      Este o fata de masa de matase, chinezeasca.
      Voi mai schimba prezentarea. Multumesc de sugestie.🙂


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Aprilie 2011
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: