25
Mar
11

Gulas de post

De ce n-am manca un gulas minunat si in post, inlocuind carnea cu cuburi de soia?

Este gata mult mai repede decat cel cu carne, in aproximativ 45 de minute. Folosim urmatoarele ingrediente:

  • 1 pachet 100 g cuburi soia
  • 3-4 cepe (una rosie)
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu (congelat)
  • 400 ml bulion (sau rosii in bulion)
  • 7-8 cartofi
  • 100 g margarina pentru gatit (ulei)
  • 1 plic condimente „Gulas unguresc” (dafin, chili, chimen, usturoi granulat, boia iute, ceapa, etc.)
  • 2 lingurite boia dulce
  • cateva fire marar/patrunjel (sau uscat)
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri de legume/ciuperci
  • sare, piper dupa gust

Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute.

Intre timp curatati cepele, usturoiul, morcovul si cartofii. Intr-o craticioara puneti la calit in margarina (ulei) cepele tocate si felii de morcovi, iar peste 5 minute adaugati ardeiul gras tocat si usturoiul feliat. Lasati-le la calit, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda, adaugati si 100 ml apa.

Puneti in gulas cuburile de soia, cartofii taiati bucati mari, toate condimentele, bulionul si lasati sa fiarba la foc mic inca 20-25 minute pana fierb cartofii. La urma adaugati verdeata tocata. Dregeti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie.

Cine doreste poate sa ingroase sosul cu o lingurita-doua de faina. Eu nu am folosit faina, pentru ca am zdrobit cartofii in sos la masa. Decorati cu verdeata, ceapa rosie, ardei iute, felii de castravete, etc. Pofta buna.


4 Responses to “Gulas de post”


  1. 1 mara
    Martie 26, 2011 la 23:07

    Draga Doina, felicitari pentru pozitia fruntasa, asa am dat si eu prste scest blog, pe la care voi mai trece, probabil, minata de curiozitate sau lipsa de inspiratie:-)
    Ce vreau neaparat sa iti spun si te rog mult nu o lua ca pe o critica, nici macar ca pe una constructiva, ci ca pe o mare rugaminte. Te rog mult pentru toti cei care maninca din bunatatile acestea, copii ai unor mamici care te citesc… nu mai folosi MARGARINA -e cancerigena, iar prajita in loc de unt sau ulei, D-zeu mai stie in ce cocktail de otravuri se transforma. La fel, nu mai folosi cuburile care dau gust sau produse gen vegeta sau alte adaosuri chimice. Sint toate amestecurile alea galbene, sarate, cu ceva resturi de legume uscate, niste chestii extrem de toxice, care pacatuiesc prin multe dar cel mai tare prin Glutamatul de sodiu care apare la absolut toate si provoaca ADHD la copii, depresii, agitatie, etc. Deci, gindeste-te la binele familiei tale si a celor care iau retetele de pe blogul tau. Ceea ce iti spun nu sunt povesti, verifica putin si vei gasi destule date. In rest, spor la gatit bunatati si multe bucurii! Sanatate tuturor!!!

  2. 2 Doina
    Martie 28, 2011 la 11:18

    Multumesc mult, Mara. Sa stii ca nici eu nu folosesc margarina, dar retetele le-am preparat pentru un concurs de gatit cu margarina, pentru ca asa este regulamentul. De obicei folosesc unt sau ulei de masline.🙂
    Te pup.

  3. 3 mara
    Martie 28, 2011 la 17:10

    Ma bucur mult, sper sa iti dea sufletul tau gindul bun… Pune tot ce stii mai bine din inima ta in ce faci si oferi…. Toate cele bune tie si celor dragi!

  4. Martie 29, 2011 la 18:14

    Felicitari,Doina,meriti acest premiu si multe altele in continuare!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Martie 2011
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: