Sunt foarte bune, frumoase, usor si rapid de facut.
Sunt gata in 40 de minute, din urmatoarele ingrediente:
- 1 pachet 400 g aluat de foietaj
- 1 cutie 400 g ciuperci (250 g ciuperci proaspete)
- 2 oua
- 1 ceapa mica
- 20 g cascaval ras
- 10 g ulei
- 2 linguri pesmet
- sare, piper, boia, seminte de susan, mac, oregano, chimion
Dupa ce s-a dezghetat aluatul, puneti-l pe o planseta presarata cu putina faina si taiati fasii de 7-8 cm latime.
Preparati umplutura: strecurati ciupercile conservate (sau curatati si spalati ciupercile proaspete), tocati-le potrivit si puneti-le la calit in ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, puneti-le intr-un bol, cu tot cu zeama lasata, adaugati sare, piper, condimente, un ou crud, cascavalul ras si pesmetul. Omogenizati compozitia.
Indoiti marginile fiecarei fasii in sus, pe lungime, formand un fel de jgheab in care puneti umplutura.
Uniti marginile fiecarui sul si puneti-l cu lipitura in jos intr-o tava putin unsa. Procedati la fel cu toate fasiile. Aveti grija sa lasati 2-3 cm distanta intre ele, pentru ca mai cresc. Crestati fiecare sul la distanta de ~3 cm, pana ajungeti la umplutura, apoi ungeti-le cu un galbenus de ou, amestecat cu o lingura de apa si putina sare. Presarati deasupra susan, mac, oregano, boia, chimion – dupa inspiratie. Sa aveti mai multe feluri.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la ~200 grade Celsius, pentru 20-30 de minute, in functie de tipul de aluat. Eu am folosit Bella si a durat 30 de minute pana s-au copt frumos.
Lasati-le sa se racoreasca putin, apoi taiati din fiecare sul minipateurile, pe crestaturile initiale.
Sunt bune si calde si reci, ti se topesc in gura. Merge si o bere rece. 🙂
ce frumoase sunt si la gust tre sa fie o minune!!!multumesc pt reteta!