20
Feb
11

Friptura inabusita de curcan cu usturoi si legume

Multi ocolesc pulpele inferioare ale curcanului pentru ca au in ele foarte multe tendoane si, la friptura mai ales, deranjeaza. Le-am preparat inabusite cu sos si am facut totodata si o supa delicioasa.

Mi-a luat cam o ora si jumatate si am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 1 pulpa inferioara de curcan mai mare (~1 kg)
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri ketchup
  • 3 foi de dafin
  • cimbru, ienibahar, boia, sare, piper
  • cateva fire de patrunjel verde

Puneti carnea la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare, impreuna cu cepele curatate, morcovii si pastarnacul. Lasati sa fiarba la foc mic o ora (pana se inmoaie bine carnea). Eu am fiert-o in oala de fiert sub presiune. Scoateti apoi pulpa de curcan si morcovii si lasati sa se racoreasca putin.

 

 

 

 

 

 

 

Taiati carnea in bucati mari si aveti grija sa scoateti osul si toate tendoanele. Morcovii se taie oblic felii mai grosute. Curatati usturoiul si taiati-l feliute subtiri. Puneti prajit intr-o cratita, in ulei, la foc mic, usturoiul. Amestecati cu o lingura de lemn sa nu se arda, doar sa-si elibereze aromele. Puneti apoi bucatile de carne, lasati cateva minute si adaugati 2 polonice din supa si morcovii feliati. Apoi ketchup, foi de dafin, condimentele si dregeti gustul de sare si piper.

 

 

 

 

 

 

 

Lasati sa fiarba, la foc mic, cu capac, pana scade bine sosul. Adaugati frunzulite de patrunjel verde si puneti farfurii cate o bucata de carne, morcovi, putin sos de la friptura, 1-2 peperoni, etc. Pofta buna.


2 Responses to “Friptura inabusita de curcan cu usturoi si legume”


  1. Februarie 22, 2011 la 18:32

    Foarte bine arata. Felicitări pentru retete.
    Eu tocmai mi-am facut un blog culinar si ma intrebam daca vrei sa facem link exchange, tare as vrea sa te adaug la blogroll. o zi buna, Alexandra


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Februarie 2011
L M M M V S D
« Ian   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: