26
Ian
11

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

 

Le-am mai combinat cu morcov, ceapa si o bucata de carnat afumat. Mama, ce gust extraordinar. Mancarea este gata in ~2 ore din urmatoarele ingrediente:

  • 2 pulpe intregi de pui
  • 6-7 cartofi
  • 1-2 cepe
  • 1 morcov
  • o bucata de carnat afumat (~200 g)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri de smantana
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare, piper, cimbru

Se taie la mijloc pulpele de pui si se condimenteaza bine. Curatati ceapa, morcovul si cartofii, apoi taiati ceapa bucati nu prea mici, morcovul felii subtiri, iar cartofii felii mai groase si sferturi. Puneti la calit in jumatate din unt feliile de morcov, iar dupa cateva minute scoateti morcovii si puneti in tigaie carnea de pui. Caliti-o putin pe ambele parti pana isi schimba culoarea. Puneti intr-un vas de sticla termorezistenta ceapa, un strat de cartofi si feliile de morcovi calite.

Asezati in vas bucatile de pui, carnatul taiat oblic in felii mai grosute, frunze de patrunjel si cartofii ramasi, in asa fel incat sa se vada putin si carnea.

Puneti 200 ml apa in tigaia in care ati calit morcovul si carnea, infierbantati putin, adaugati sare, piper, condimente si turnati totul peste cartofi si carne. Adaugati usturoiul curatat si taiat feliute, apoi  puneti deasupra untul ramas taiat cubulete. Acoperiti cu capacul si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, ~o ora.

Luati capacul, adaugati smantana amestecata cu 2-3 linguri de apa si mai lasati vasul in cuptor cam 25-30 de minute pana se rumenesc frumos cartofii.

Decorati portiile cu feliute de castraveti acri, fasii de gogosari, peperoni, etc. Pofta buna.


4 Responses to “Pulpe de pui cu cartofi la cuptor”


  1. Ianuarie 27, 2011 la 11:59

    Daca doriti sa aveti mai multi vizitatori pe site, va propunem un parteneriat cu site-ul http://www.edelicios.ro (motor de cautare pentru retete). Va rugam sa ne contactati pe formularul de pe site.

  2. Ianuarie 27, 2011 la 13:20

    Pentru o promovare reciproca a ambelor site-uri, va rugam sa adaugati si bannerul eDelisios (codul il gasiti pe site in pagina „Adauga site”).
    Va multumim.

  3. Februarie 10, 2011 la 01:38

    Ieri am gatit pentru niste prieteni aflati in vizita aceasta reteta. Au fost incantati. Vreau sa va felicit eforturile depuse pentru a explica in detaliu cum se prepara retele postate pe blog, pentru ca si incepatorii (eu in acest caz) sa le inteleaga. Keep up the good work!

  4. 4 Moni
    Septembrie 1, 2011 la 05:08

    Am incercat reteta asta si a iesit fantastic! Simplu de preparat si foarte delicioasa. Multumesc, Doina!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2011
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: