22
Ian
11

Pateuri cu cascaval

Acum, cand exista foietaj congelat (aluat frantuzesc), este foarte usor si te descurci de minune. Poti sa faci pateuri de toate felurile. Acum am facut cu cascaval. O minunatie.

Pateurile sunt gata in 1 ora din urmatoarele ingrediente:

Pentru 20 de bucati:

  • 400 g aluat de foietaj
  • 100 g cascaval
  • 2 galbenusuri
  • optional cateva seminte de susan

Aluatul se decongeleaza, lasandu-l in frigider de seara pana dimineata sau cel putin 2 ore la temperatura camerei. Nu se decongeleaza fortat, folosind surse de caldura sau cuptor cu microunde. Cand il taiati, trebuie sa folositi un cutit incins pe flacara aragazului. Este bine sa aveti un cutit special pentru trebusoara asta pe care sa-l pastrati si pentru alta data.

Desfasurati aluatul de foietaj pe masa de lucru. Puteti pudra masa cu putina faina. Taiati aluatul in 20 de patratele, cu cutitul fierbinte. Dati cascavalul pe razatoarea mare si amestecati-l cu un galbenus de ou. Puneti pe fiecare patratica de aluat cate o lingurita nu prea plina de compozitie, apoi indoiti pateurile formand triunghiuri sau dreptunghiuri, fara sa apasati prea tare.

De obicei nu se unge tava, dar mi-a iesit mai bine cand am “sters-o” cu hartia de la unt sau margarina. Asezati pateurile nu prea inghesuite, pentru ca mai cresc. Crestati deasupra fiecare pateu, de 2-3 ori, cu cutitul fierbinte. Vor arata mai bine si umplutura are loc sa iasa putin deasupra, fara sa se scurga pe margini. Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200-220 grade Celsius pentru 35-40 de minute. Cam cu 5 minute inainte de a fi gata, ungeti-le cu o pensula cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri de apa si eventual presarati-le cu susan.

Verificati, cu 10 minute inainte de a fi gata, sa nu se arda prea tare. Eventual le scoateti mai repede din cuptor. Mi-a iesit astfel jumatate de kilogram de pateuri cu 6 lei, dar daca le cumparam de la patiserie ma costa cel putin dublu si nici nu erau atat de bune. S-au terminat imediat. Sunt foarte bune calde, dar sunt bune si reci. Pofta buna.


7 Responses to “Pateuri cu cascaval”


  1. Ianuarie 22, 2011 la 13:26

    mmm…ce bune trebuie sa fie..mai ai Doina ca acum vin la tine!!!!
    iti tin pumni la festival, trebuie sa castigi!!!!!

  2. Ianuarie 22, 2011 la 14:15

    Mi-ai facut pofta!!! ce bine arata, imi ploua deja in gura si inghit in sec, yamiii, yamiii…

  3. 5 iri
    Februarie 7, 2011 la 21:08

    Buna!
    Vroiam sa te intreb daca pentru foietaj iti trebuie neaparat toate bucatile de aluat? Nu iese prea gros pateul? Vreau neaparat sa fac si eu, dar mai intai trebuie sa ma asigur…
    Multumesc frumos!

    • 6 Doina
      Februarie 9, 2011 la 19:11

      Da, folosesti asa cum e. E intins. Scrie si pe foietaj. Nu trebuie sa il mai intinzi. E foarte bun. Incearca. Iti recomand aluatul Bella, nu Morarita. Cu Bella mi-a iesit mult mai bine.

  4. 7 iri
    Februarie 14, 2011 la 13:02

    Foarte bune!!!! Am facut, delicioase!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Ianuarie 2011
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: